آشنایی با سیستم عامل سیمبین (Symbian)
در ابتدا تلفن های همراه دارای ساختار پیچیده ای نبودند. سخت افزار محدود نیاز به نرم افزارهای پیچیده نداشت، تا اینکه شرکتهای مطرح ساخت گوشی های تلفن همراه نسل های دوم و سوم گوشی های خود را عرضه کردند. این گوشی ها دارای امکانات سخت افزاری بیشتری بودند که شامل پردازنده، حافظه و دیسک سخت بوده و تقریبا به صورت یک رایانه کوچک طراحی شدند. در این زمان بود که این شرکتها به اهمیت نرم افزار در این گوشی ها پی برده و رقابت نرم افزاری در کنار رقابت سخت افزاری شروع شد. مایکروسافت یکی از شرکتهایی بود که قبلا روی سیستم عامل رایانه های جیبی خود کار کرده بود و ویندوز سی ای را به همین منظور طراحی کرده بود. این ویندوز قابلیت این را داشت که روی موبایل ها نیز نصب شود. بعد از رسمیت یافتن موبایل های نسل جدید شرکت های مطرح در این صنعت که به مشکلات بی شمار ویندوز سی پی برده بودند و نمی خواستند نرم افزار این صنعت را در انحصار یک شرکت نگه دارند با همکاری هم سیستم عامل جدیدی برای موبایل ها به وجود آوردند که سیمبیان نام گرفت. البته رقبای دیگری نیز مثل سیستم عامل لینوکس در این صنعت وجود دارند که فعلا به صورت عمده استفاده نشده اند. در اصطلاح به موبایل هایی که از این سیستم عامل استفاده می کنند SmartPhone گفته می شود.
● پیدایش و حیات سیمبیان:
سیمبیان یک سیستم عامل کوچک برای دستگاه های موبایل و رایانه های جیبی است . امروزه اکثر گوشی های جدید شرکت هایی مانند نوکیا و زیمنس از این سیستم عامل در گوشی های خود استفاده می کنند . این سیستم عامل با زبان C++ نوشته شده است و بهمین دلیل برنامه هایی که شما تحت آن مینویسید اگر با C++ باشند بهترین کارایی را خواهند داشت . چون از زبان native خود سیستم استفاده می کنند .
● مشخصات سیمبیان ورژن 7:
داشتن ابزارهایی مانند contacts, schedule, messaging, browsing, office, utility and system control موتور مرورگر وب برای پشتیبانی کامل مرورگرهای وب و WAP پشتیبانی از سیستم های MMS وSMS و EMS و همچنین POP3, IMAP4, SMTP, MHTML دسترسی اشتراکی به صفحه ، کیبورد ، فونت ها و عکس ها ، ضبط و پخش صدا و فرمت های تصاویر ، شامل API برای اعمال گرافیکی امکان برقراری ارتباط توسطTCP/IP , WAP , InfraRed ,Bluetooth , USB , Wireless systems پشتیبانی از Unicode و فونت ها و فرمت های متن اضافی تایلندی و عربی و عبری. انتقال فایل توسط SyncML و تبدیل فایل ها . امکان برنامه نویسی تحت سیستم عامل با c++ و java نسخه های ورژن 8 و 9 این سیستم عامل برای گوشی های نوکیا سری N عرضه شده است که دارای امکانات بیشتری می باشد.
● شرکت های به وجود آورنده:
14 شرکت اصلی و چند شرکت فرعی از به وجود آوردندگان این محصول بودند، بعضی از این شرکتها در زمینه نرم افزار و بعضی از آنها در زمینه سخت افزار به رشد این سیستم عامل و موبایل های آن کمک کرده اند. از اصلی ترین شرکتها می توان به Nokia، Sony Erricson، LG، Samsung، Motorola، Arima، BenQ، Fujitsu، Sanyo، Sendo، Mitsubishi Electronics و Siemense اشاره کرد.
● فناوری سیمبیان:
سیمبیان شبیه دیگر سیستم عامل های مدرن و امروزی که برای رایانه ها وجود دارند، به وجود آمده است. بنابراین دارای امکانات خوبی مثل چندکارگی، MultiThreading و همچنین مدیریت حافظه است. در طراحی اولیه مبنای کار را بر روی این موضوع بنا نهاده اند که این سیستم عامل می بایست روی امکانات سخت افزاری بسیار کم (بطور مثال: 4 مگابایت حافظه) کارایی فوق العاده ای داشته باشد. به همین دلیل این سیستم عامل می تواند روی موبایل های امروزی فوق العاده سریع کار کرده و حداقل مشکل را داشته باشد. این سیستم عامل بر اساس وقایع و رخدادها (events) بنا نهاده شده است (شبیه دیگر سیستم عامل های امروزی مثل ویندوز) و پردازنده طوری مورد استفاده قرار می گیرد که کمترین میزان بار روی موبایل قرار گیرد. هم اکنون با اینکه نسخه هشتم سیمبیان عرضه شده است اما نسخه 7 این سیستم عامل روی موبایل ها قرار می گیرد و تا به حال نسخه های مختلفی از آن بدون اینکه به صورت کامل استفاده شوند به فراموشی سپرده شده اند. جالبترین مورد برای این سیستم عامل به وجود آمدن اولین کرم و ویروس موبایل روی این سیستم عامل در سال 2004 بود. این کرم که Cabir نام دارد می تواند با استفاده از فناوری بلوتوث خود را به موبایل های دیگر منتقل کند.
● رابط های کاربری:
هم اکنون دو رابط اصلی کاربری برای سیمبیان به وجود آمده است. اولین رابط که بیشترین استفاده را در موبایل ها دارد توسط نوکیا نوشته شده است. این رابط دارای نسخه های مختلفی است اما Series 60 نسخه اصلی این رابط است که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. رابط کاربری دوم با نام UIQ به وجود آمده است که دارای امکانات بسیار خوبی است و رفته رفته در حال باز کردن جای خود در بین شرکت های تولید کننده موبایل است. هر دوی این رابط ها به صورت کاملا گرافیکی و شبیه به هم طراحی شده اند و کار با آنها بسیار راحت است.البته رابط UIQ کاملا منسوخ شده و دیگر در تلفن های همراه از ان استفاده نمی شود.سیستم عامل سیمبین هم تا چندی دیگر از صحنه حذف خواهد شد.
شرکت سیمبیان چند توصیه امنیتی را نیز به کاربران این سیستم عامل پیشنهاد می کند:
● چنانچه برایتان ممکن است اطلاعات گوشی یا سیستم موبایل خود را به کامپیوتر خود نیز منتقل کنید تا یک بک آپ از آن در اختیار داشته باشید.
● اتصال بلوتوث را تنها زمانی که به آن نیاز دارید، در حالت visible قرار دهید. روشن نگاه داشتن بلوتوث به این معنی است که هرکسی در محدوده ده متری شما قابلیت تماس با دستگاه شما را دارد.
● در یک گوشی مبتنی بر سیستم عامل سیمبیان هرگاه پیامی از طریق بلوتوث برای شما ارسال شود، پیام?RECEIVE MESSAGE نیز نمایش داده می شود. چنانچه نمی دانید پیغام از سوی چه کسی فرستاده شده است یا انتظار دریافت آن را نداشته اید، هرگز گزینه YES را انتخاب نکنید. چنانچه با وجود انتخاب گزینه NO پیغام از روی نمایشگر حذف نشد، مکان خود را تغییر دهید و دستگاه را به مد hidden سوییچ کنید.
● زمانی که یک برنامه کاربردی روی گوشی خود نصب می کنید، جزئیات آن مانند نام نرم افزار و سازنده آن نیز نشان داده می شود. با استفاده از این اطلاعات می توانید از نصب برنامه هایی که ماهیت آن ها مشخص نیست، خودداری کنید. همچنین هنگام اتصال به اینترنت یا شبکه های دیگر، می توان از نرم افزارهای امنیتی دیگری نیز استفاده کرد. برای نمونه شرکت سیمانتک، سازنده نرم افزارهای امنیتی، آنتی ویروس و فایروال ویژه ای برای گوشی های سری شصت و هشتاد شرکت نوکیا طراحی کرده است.
در پاسخ به (mohammad fathi , سه شنبه، 30 تير ماه، 1394) :
عزیز من، اگه می بینی که الان یک گوشی اندرویدی دست دارم، بدان که خوب تحقیق کرده ام.😋 من در ابتدا خواسته ام یک گوشی ویندوز فونی بخرم ، ولی دیدم که گوشی های واوی اندرویدی کمتر قیمت صرف آنان می شود. و نیز بدانید که گوشی خود را کمتر از 500 تومان خریده ام.
رم گوشی من 2، دوربین13، اندروید5.1، صفحه نمایش 5اینچ، 4هسته ای و کلی امکانات دیگر.
پس لاف نزنید. #جمعی_از_دوستاران_اندروید_و_واوی(هواوی).