ورود کاربران VIP سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش رایگان نرم افزار

منوی سایت



معرفی 10 روش برای محافظت از سیستم در برابر تهدیدات اینترنتی

 

اوضاع امنیت در فضای سایبر روزبه روز در حال بدتر شدن است. اگر یک زمانی هکرها برای شهرت و قیافه گرفتن، به سراغ سایت های مشهور می رفتند و آنها را ولو برای چند لحظه هک می کردند، امروزه با قضیه متفاوتی مواجه هستیم. هدف هکرهای امروزی را فقط می توان در یک چیز خلاصه کرد: پول. و به همین دلیل است که آنها خیلی بی سروصدا و با تبحر کارهایخویش را  پیش می برند. ناگفته نماند که تبهکاران سایبری، از این آشفته بازار سود خوبی هم به جیب می زنند. بر اساس گزارشی منتشر شده، در یک دوره زمانی ده ساله، صنعت بدافزار سالانه 10 الی 13 میلیارد دلار رشد داشته است.

Google Research هم مدعی است که از هر 10 وب سایت، یک مورد آنها با بدافزارهای drive by آلوده است. در ژوئن 2009 Windows Secrets e newsletter گزارش داد که حتی وب سایت های به ظاهر سالم و عاری از آلودگی، از قبیل Coldwell Banker.com، Variety.com و Tennis.com هم دارای عملکردی هستند که وقتی کاربران Internet Explorer از آنها بازدید می کنند، مورد حمله اکسپلویت Gumblar قرار می گیرند. بدون شک نباید از ترس ویروس، اینترنت را کنار گذاشت. راه صحیح، تعامل درست و معقول با این موذی های دیجتالی است. در ادامه لیستی از ده فعالیت کارگشا که تهدیدات امنیتی را – تا حدودی – به محاق می برد، ارائه می شود.امیدواریم که از این اموزش که در سایت سرزمین دانلود خدمتتان ارایه می کنیم نهایمت استفاده را ببرید:

1) یک ضدویروس قوی نصب کنید
کاربران بسیاری بر این گمانند که ضدویروس های رایگان، فراهم آورنده سطح قابل قبولی از امنیت بوده و حفاظت خوبی در برابر ویروس ها و کلا بدافزارهای اینترنتی به وجود می آویرند. که البته این عقیده  کاملا نابجا و اشتباه است . این نوع برنامه های ضدبدافزار رایگان، معمولا نمی توانند در برابر تهدیدات اینترنتی – که روزبه روز و حتی ساعت به ساعت با افزایش آنها مواجه هستیم – کار چندانی از پیش ببرند و اصولا هم برای این کار ساخته نشده اند. به کاربران توصیه می شود که حتما به نصب ضدویروس های تجاری (غیررایگان) روی آورند. نسخه های نیمه رایگان نیز باید از بروزرسانی های روزانه برخوردار باشد تا بتواند در مواجهه با حجم عظیم تهدیدات فضای سایبر کارآمد باشد.

2) یک برنامه ضدهرزنامه بلا درنگ نصب کنید
بعضی کاربران بر این اشتباه پافشاری می کنند که با نصب ضدویروسی که در آن ویژگی ضدهرزنامه تعبیه شده، می توان به خوبی راه هرزنامه ها و ایمیل های تبلیغاتی را سد کرد. برخی دیگر نیز بر این باورند که یک ضدهرزنامه رایگان، به علاوه یک ضدویروس، می شود نور علی نور! که این هم خیال باطلی بیش نیست. متاسفانه بسیاری از ضدهرزنامه های رایگان، هیچ محافظت بلادرنگی ارائه نمی کنند و یک مانع واقعی در برابر ایمیل های تبلیغاتی، تروجان ها و مزاحمت های هرزنامه ای به شمار نمی روند. حالا همه اینها به کنار، بعضی ضدهرزنامه های رایگان، وقتی از آلودگی سیستم خبر می دهند که رایانه کاربر واقعا آلوده شده و بدافزار به هزار توی سیستم سرک کشیده است؛ و این یعنی نوشدارو بعد از مرگ سهراب. در مورد نرم افزارهای پولی مشابه، قضیه کاملا متفاوت است.

3) ضدویروس خود را بروز نگه دارید
از ملزومات صحیح کار کردن ضدویروس ها و ضدهرزنامه ها می توان به شناسه ها و دیتابیس های بروزرسانی که به طور مرتب در اختیار این برنامه ها قرار می گیرد، اشاره کرد. بدون این آیتم ها، محافظت از رایانه شدیدا مخدوش خواهد بود. در اوایل سال 2009 شرکت امنیتی AVG با انتشار آماری ضمن اعلام اینکه تهدیدات رایانه ای، از رشد فزاینده و البته مخفیانه ای برخوردار است، خاطرنشان کرد بر اساس برآوردهای صورت گرفته، روزانه بین 100 هزار تا 300 هزار وب سایت در معرض تخریب و هجوم قرار دارد.
این یک توصیه مهم و تکراری است که ضدویروس ها و ضدهرزنامه ها را باید «بروز» یا به قول خارجی ها updte نگه داشت. کاربران باید به عامل مهمی همچون جلوگیری از انقضای license ضدویروس توجه داشته باشند تا مبادا با از کار افتادن ضدویروس، مجال برای خودنمایی بدافزارها باز شود. کارشناسان بر این باورند که سرعت انتشار تهدیدات اینترنتی امروزه به سطح «هشدار آمیزی» رسیده و هکرها از این بابت ممنون شبکه های اجتماعی نظیر توئیتر، فیس بوک و مای اسپیس هستند!

4) هر روز سیستم خود را اسکن کنید
شاید این مورد کمی بدبینانه یا حداقل بسیار محافظه کارانه تلقی شود ولی واقعیت این است که امروزه اینترنت به یک گنجه بی در و پیکری شبیه شده است که محافظت خوبی هم از آن انجام نمی شود و دقیقا به همین دلیل، انسان های بداندیش و فرصت طلب، با ولع بسیار به گشت زنی در آن پرداخته و راه های سرقت اطلاعات کاربران بوده و در نهایت فقط به جیب خود فکر می کنند صرف نظر از نوع ضدویروسی که بر سیستم خود نصب کرده اید، اسکن روزانه رایانه سطح امنیت داده های شما را بالا می برد. در این پروسه باید تمام هارددیسک سیستم خود را اسکن کنید. با این کار می توانید تهدیداتی را که بعضا از چشم ضدویروس ها به دور می ماند، شناسایی کرده و در مقابل آنها واکنش های لازم را انجام دهید.


5) autorun را غیر فعال کنید
امان از این autorun! آیا هیچ می دانید این ویژگی – که شاید محبوب خیلی ها باشد – بستری است برای اجرای ویروس ها؟ هنگامی که یک درایو (مانند USB) به سیستم وصل می شود و این autorun هم شروع به عرض اندام می نماید، بعضی بدافزارها به طور خودکار اجرا می شوند. به همین سادگی! نتیجه این که با اتصال هر نوع درایو شبکه ای، هارددیسک های اکسترنال، USB و مانند آن، یک سری ویروس ها به طور خودکار منتشر می شوند.

6) غیر فعال سازی Image Previews در Outlook
با استفاده از نرم افزار Outlook به سادگی نامه های خود را دریافت خواهید کرد، اما ممکن است یک نامه الکترونیکی گرافیکی آلوده نیز دریافت کنید که در آن یک کد گرافیکی مخرب نیز استفاده شده باشد. شما راه ورود را برای ویروس باز کرده اید، در نتیجه به راحتی سیستم شما آلوده به ویروس خواهد شد. برای جلوگیری از ورود اینگونه ویروس ها به صورت اتوماتیک، باید Image Preview را در Outlook خود غیر فعال کنید. به طور پیش فرض جدیدترین نسخه های Outlook این بخش غیر فعال شده است، اما اگر شما کاربر Outlook های قدیمی هستید و یا این بخش امنیتی در Outlook فعال است باید این گزینه را به صورت دستی غیر فعال سازید. برای دسترسی به این بخش در Outlook 2007 از منوی Tools گزینه Trust Center و سپس گزینه Automatic Download option را انتخاب کنید و عنوان Don’t Download Pictures Automatically In HTML E Mail Messages Or RSS را تیک بزنید.

7) بر روی لینک ها و فایل های ضمیمه شده نامه های الکترونیکی کلیک نکنید
بارها و بارها کاربران ویندوز این واژه را شنیده اند: بر روی لینک ها و فایل های ضمیمه شده نامه های الکترونیکی کلیک نکنید، اما تعداد کاربرانی که به این اخطار بی اعتنا هستند کم نیست. باید این موضوع را بدانید در پس هر لینک، ممکن است آدرس سایت مخربی نهفته باشد و شما را به آن سایت هدایت کند، کلیک کردن همانا و ویروسی شدن سیستم و خطرات پس از آن نیز همانا. برای جلوگیری از این خطر بهتر است هیچ ایمیلی را بدون اینکه قبل از خواندن با ضد ویروس و ضد تروجان بازبینی نشده باشد، باز نکنید و اگر لینک سایتی در آن به شما نشان داده شده روی آن کلیک نکنید، بلکه آدرس را به صورت دستی در مرورگر وب خود درج کنید تا مطمئن شوید لینک موجود در پس پرده شما را به سایت مخرب دیگری هدایت نخواهد کرد.

8) گشت وگذار هوشمند
بسیاری از ضدتروجان ها و ضد ویروس های نسخه شرکتی، همراه خود پلاگینی دارند که مرورگر سیستم شما را هنگام وبگردی به صورت نامحسوس تحت کنترل قرار می دهند، آنها وب سایت موردتان را قبل از شما واکاوی می کنند تا مبادا از نظر امنیتی و آلودگی مشکوک باشند و در صورت مشاهده هرگونه خطا، کاربر را در جریان آن قرار می دهند. از دیگر موارد مهم در گشت و گذار اینترنتی، توجه به صفحاتی است که بدون درخواست شما باز می شوند آنها را به نام Pop up بیشتر می شناسیم. لطفا دقت داشته باشید در صفحاتی که به درخواست شما باز نشده اند اطلاعات کاربری خود اعم از شناسه و رمز عبور رایانامه را وارد نکنید.

9) از سخت افزارهای دیواره آتش استفاده کنید
متخصصین فناوری و دیگران معتقد به مزایای سخت افزار نسبت به نرم افزار هستند، اغلب آنها برای دسترسی به اطلاعات داخلی شبکه اعم از پرینتر اشتراک گذاری شده و منابع شبکه داخلی نیاز به نرم افزار دیواره آتش را لازم می دانند، من نیز با آنها موافق هستم و دیواره آتش سخت افزاری را به نرم افزاری ترجیح می دهم. اما لازم است به دیواره آتش اطمینان کامل داشته باشیم، زیرا به عنوان محافظ کامپیوترها و جلوگیری از طیف وسیعی از سوء استفاده ها و مقابله با ورود عوامل مخرب، ترافیک های غیر ضروری، ویروس ها، کرم ها و عوامل آسیب رسان باید ما را در امان نگه دارند.
متاسفانه، به خودی خود اتکا به نرم افزارهای دیواره آتش از جمله دیواره آتش ویندوز برای مقابله با حملات رباتیک دنیای اینترنت کافی نیست. به این دلیل تمامی کاربران متصل به اینترنت باید از پناه یک دیواره آتش با هسته سخت افزاری حمایت شوند.

10) گسترش حفاظت از DNS
دسترسی به اینترنت، معرفی یک دنیای پهناور است با خطرات جورواجور. کمی غفلت و دست پاچگی کاربران در هنگام مرور صفحات سایت ها باعث سرایت امراض مختلفی به کامپیوتر آنها و دیگران خواهد شد. نگرانی دیگر، سایت های توزیع کننده رایگان برنامه ها و ابزارها و تروجان ها هستند، آنها قربانیان خود را از میان کسانی که دنبال ابزارهای رایگان و قفل شکسته می گردند پیدا می کنند. خطرات ناشی از DNS را نیز باید به نگرانی های خود اضافه کنید. چراکه DNS های به خطر افتاده، شما را ناخواسته به وب سایت های غیر مجاز و آلوده هدایت خواهند کرد. به طور مثال DNS سرویس دهنده اینترنت را می توان یکی از این خطرات فرض کرد، DNS در سرویس اینترنتی آنها موظف است که آدرس اینترنتی Yahoo.com را که شما درخواست کرده اید را ترجمه و درخواست را به IPای مثل 69.147.114.224 برساند. یک سرویس دهنده اینترنت به سادگی می تواند درخواست شما را تحت کنترل خود بگیرد و شما را به مقصدی اشتباه هدایت کند. کاربران حرفه ای برای اطمینان خاطر از این مسئله که درخواست آنها به سایت های مخرب و آلوده به جاسوس افزارها هدایت نشود، OpenDNS را برای خود برگزیده اند.


( 1 کامنت - مشاهده کامنت ها )



 



سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب (1)

  1. ندا

    سلام. من چند روز پیش وقتی میخواستم گوگل رو باز کنم یه سایت دیگه باز میشد با محتوای آپدیت فلش پلیر! این اتفاق هم در گوشی و در لپ تاپ افتاده بود و گوگل اصلا باز نمیشد. چند بار گوشیو ریست کردم درست نشد و مودمو هم یه بار از اول تنظیم کردن یه روز درست شد دوباره برگشت اون حالت. بعد از چند روز تحقیق دیدم چند نفرم این مشکلو به تازگی دارن. و توی یه سایت معتبر یه نفر نوشته بود مال منم اینجوری شده و راهکار داده بود. من با این فرد صحبت کردم و دیدیم بله dns مودم تغییر کرده. ایشون چند تا عدد دیگه گفتن من dns رو عوض کردم. عدد هم 8.8.8.8 بود با یکی دیگه. اول درست میشد ولی بعد از یه روز دوباره dns عوض میشد و گوگل باز نمیشد. مجبور شدیم تنظیمات مودمو عوض کنیم مثل پسورد و چند تا تنظیمات دیگه. و الان درست شده. من میخوام بدونم این برای چی بود؟ چون همزمان خیلیا این مشکلو پیدا کردن. و فرد خاصی منو هک نکرده. یکیم اون فرد که به من گفت تنظیماتو عوض کنم. مشکلی پیش نمیاد!؟ البته تنظیمات رو که عوض کردم اطلاعات به ایشون ندادم. ولی از یه قسمت تنظیمات براشون عکس گرفتم فرستادم تا بهتر راهنمایی کنن. الانم مشکل به کلی حل شده. تو رو خدا راهنمایی کنید

     

    سرزمین دانلود:

    از توضیحات شما مشخص است که مشکل از تنظیمات DNS است. این موضوع به شرکت سرویس دهنده اینترنت شما مربوط میشود و برای کسب اطلاعات بیشتر باید با پشتیبانی اینترنت خود تماس بگیرید و موضوع را مطرح کنید.

    البته این یک مشکل متداول است و گاهی اوقات با تنظیم دستی DNS برطرف میشود. (مثل همین کاری که شما انجام داده اید)

    تغییر DNS مشکل امنیتی خاصی ایجاد نمیکند و جای نگرانی نیست. با این حال بهتر است با پشتیبانی اینترنت خود نیز تماس بگیرید و موضوع را گزارش کنید.





نکات مهم :

- قبل از طرح سوال یا مشکل خود، کامنت سایر کاربران و پاسخ آنها را مطالعه کنید.
- لطفا فارسی تایپ کنید. امکان بررسی کامنت های پینگلیش وجود ندارد.
- پاسخ سوالات از طریق ایمیل و SMS نیز ارسال میشود. لطفا مشخصات خود را دقیق وارد کنید.

* نام 
آدرس ايميل (برای دریافت پاسخ از طریق ایمیل)
* شماره موبایل (برای دریافت پاسخ از طریق SMS)
توجه: ایمیل و موبایل شما فقط برای دریافت پاسخ سایت بوده و نمایش داده نمیشود.
* متن

* کد امنیتی
کد امنیتی


(اگر کد امنیتی واضح نیست، روی آن کلیک کنید تا عوض شود)
 


توجه : نظر شما بعد از تایید از طرف سایت، نمایش داده خواهد شد.
سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش نرم افزار

سرزمین دانلود را دنبال کنید !

عضویت در خبرنامه سرزمین دانلود

با وارد کردن ایمیل خود و سپس تایید آن، جدیدترین مطالب و نرم افزار ها برای شما ارسال می شود:



------------------------------------------