ورود کاربران VIP سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش رایگان نرم افزار

منوی سایت




راهنمای خرید کارت گرافیک

Rating: 5 - 47 votes

راهنمای خرید کارت گرافیک

 

 


کارت گرافیکی یکی  از قطعات اصلی در کامپیوتر است و با توجه به مدل و قیمت های متنوع این کارت ها در بازار این سوال همیشه در ذهن کاربران مطرح می شود، چه کارتی و با چه قیمتی مناسب سیستم و بودجه من است؟ یک اصل کلی در مورد کارت گرافیکی وجود دارد که اگر به دنـبال بازی و فعـالیت حـرفه ای نیستید کارت گرافیـکی را فراموش کـنید زیرا همان هسته های گرافیکی روی مادربورد یا پردازنده هم می تواند درخواست شما را انجام دهد اما برای بازی و اجرای برخی نرم افزارهای خاص احتیاج به کارت گرافیکی خواهید داشت.

اولین نکته ای که در خرید یک کارت گرافیکی باید در نظر بگیرید این است که چه انتظاری از آن دارید. مشاهده فیلم و کاربردهای عادی، طراحی گرافیکی دوبعدی مانند برنامه فتوشاپ یا سه بعدی مانند برنامه مایا، بازی های کامپیوتری ساده یا پیشرفته هر کدام به سطح خاصی از کارایی نیاز دارند. ضمن اینکه کارت های گرافیک موجود در بازار قیمتی بین 50 تا 700 هزار تومان و حتی بیشتر دارند که انتخاب صحیح از بین این کارت ها کار آسانی نخواهد بود..
 
برخلاف تصور اکثر افراد که حافظه را معیار اصلی برای خرید کارت گرافیکی در نظر می گیرند و با فرض اینکه سرعت بیشتر در کارت گرافیکی وابسته به ظرفیت رم بالاتر است باید گفت که قدرت کارت گرافیکی را نوع و نسل معماری پردازنده گرافیکی که GPU نامیده می شود، مشخص می کند. رم و فاکتورهای پردازشی متعدد جزو عوامل موثر برای بازدهی نهایی هستند. بنابراین ظرفیت حافظه در اولویت نیست و می توان آن را به عنوان دومین عامل موثر بر کارآیی کارت در نظر گرفت. پس اگر وضوح تصویر بالا و جزییات بهتر را انتظار دارید، نیازمند یک کارت گرافیکی هستید که علاوه بر قدرت پردازنده گرافیکی، ظرفیت رم آن هم برای شما مناسب باشد.

ضمن اینکه ظرفیت حافظه روی قیمت کارت نیز موثر است در حالی که اگر آن را به عنوان عامل اصلی حین خرید در نظر بگیریم ممکن است با این اشتباه روبه رو شویم که یک کارت با قدرت پایین تر را صرفا به دلیل وجود رم بیشتر انتخاب کنیم. حافظه گرافیکی نیز انواع مختلفی دارد و در حال حاضر حافظه های نوع GDDR5 بهترین کارآیی را دارند. در بازار کارت های گرافیکی نام های زیادی را مشاهده خواهید کرد که هر کدام طراحی و قیمت های مخصوص خود را دارند اما پردازنده تمام کارت های گرافیکی با هر نامی که باشند توسط دو شرکت AMD و انویدیا تولید می شود. کارت های گرافیکی که در آنها از پردازنده های AMD استفاده شده است با عنوان رادئون و کارت هایی که از پردازنده انویدیا استفاده می کنند با عنوان جی فورس در بازار شناخته می شوند.

 

این دو هر کدام مشخصات و ویژگی های خاص خود را دارند و از نظر کارآیی و قیمت محصولات آنها نسبتا با یکدیگر مشابه هستند بنابراین نمی توان گفت الزاما یکی از آنها بهتر از دیگری است. البته معماری پردازنده در کارت های جی فورس که توسط انویدیا تولید می شود به گونه ای است که می تواند در برخی از نرم افزارها نیز مورد استفاده قرار بگیرد. به عنوان مثال نرم افزار فتوشاپ می تواند از توان پردازشی کارت گرافیکی جی فورس هم استفاده کند و تمام بار روی پردازنده اصلی سیستم نخواهد بود.

نکته دوم که هنگام خرید کارت گرافیک  باید به آن توجه داشته باشید اعداد و ارقامی است که روی انواع این کارت ها درج می شود. باید در نظر داشت که این اعداد کدها و رمزهایی است که کارخانه تولیدکننده برای این کارت ها در نظر گرفته است و نشان دهنده مدل و رده کارت هستند. با افزایش این اعداد توان پردازنده هم بیشتر می شود با این حال در مدل های نزدیک به هم گاهی این تفاوت به صورت خیلی زیادی محسوس نیست.

به عنوان مثال زمانی که از مدل رادئون HD 6850 صحبت می کنیم یعنی این کارت به نسل ششم پردازنده های AMD تعلق دارد. عدد هشت رده کارت را مشخص می کند که معمولا رده های هفت تا 9 در میان مدل های نیمه حرفه ای و حرفه ای قرار دارند. عدد 50 نیز گروه این کارت است و ممکن است 30 یا 50 یا 70 باشد. با این ویژگی ها می توان گفت یک کارت AMD با مدل HD 6970 از این کارت قوی تر است. البته توجه داشته باشید که معمولا این مقایسه بین نسل های مختلف انجام نمی شود. به عنوان مثال کارت HD 5770 در برخی موارد کارآیی مشابهی با مدل HD 6850 دارد. شیوه نامگذاری در کارت های جی فورس اندکی متفاوت است و از نامگذاری سه عددی برای آن استفاده می شود. به همین دلیل شناخت این مدل ها معمولا ساده تر است. به عنوان مثال اکنون نسل پنجم انویدیا کارآیی مناسبی در انواع کاربردهای گرافیکی و سه بعدی دارد و در این نسل نیز می توان مدل هایی مانند GTX560 تا GTX 590 را به عنوان مدل های حرفه ای و فوق حرفه ای عنوان کرد، مدل های GTX 530 تا GTX 550 نیز انواع متوسط هستند.

نکته سوم که شاید در نظر بعضی کاربران ساده به نظر برسد قدرت منبع تغذیه سیستم است. پس قبل از خرید کارت گرافیک حتما به قدرت منبع تغذیه دقت شود چون این کارت ها به صورت جداگانه و مستقیم به منبع تغذیه متصل می شوند.

بعضی از کارت های ساده و ارزان نیازی به منبع تغذیه جداگانه ندارند و انرژی خود را از طریق مادربورد سیستم  تامین می کنند اما برخی دیگر احتیاج دارند که کابل برق جداگانه به آنها متصل شود. این کابل ها معمولا از نوع کانکتورهای شش پین هستند و در کارت های حرفه ای تر باید از دو کانکتور شش پین یا حتی هشت پین استفاده کرد. هر چقدر مصرف کارت بیشتر باشد گرمای بیشتری هم تولید خواهد کرد و باید به نوع سیستم خنک کننده آن نیز هم توجه نمود. البته این موضوع مورد تاکید اغلب سازندگان کارت گرافیکی قرار دارد.

نکته دیگری که در انتخاب کارت گرافیک نباید فراموش کرد، تناسب فضای داخل کیس و کارت مورد نظر شماست. فضای داخل کیس های کوچک مناسب کارت های گرافیک کوچک است و کیس هایی با فضای بیشتر می توانند کارت های گرافیک بزرگ تر را پشتیبانی کنند.

رعایت این نکات به این خاطر است که گرما در فضای داخل کیس عنصر مهمی در نگهداری از کارت گرافیک است. گرمای تولید شده در کیس می تواند به کارت گرافیک صدمه بزند. در آخر اینکه تمام تولیدکننده ها براساس طراحی های اعلام شده توسط Nvidia و AMD کارت های گرافیکی خود را تولید می کنند، بنابراین روی مدل ها و برندهای متنوع و مختلف حساسیت نداشته باشید. البته نوع قطعاتی که روی بورد این کارت ها استفاده می شود ممکن است در بلندمدت اثر خود را نشان دهد. در پایان باید گفت گارانتی و قیمت دو گزینه بسیار مهم در انتخاب و  خرید یک کارت گرافیک هستند.


( 2 کامنت - مشاهده کامنت ها )



 



سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب (2)

  1. امیر

    سلام. من الان بخوام کارت گرافیک بخرم و نصب کنم استثنایی نداره؟ یعنی نباید مدل خود کامپیوتر باشه؟

     

    سرزمین دانلود:

    باید مطابق با رابط PCI مادربرد خودتان خریداری کنید:

    معرفی انواع رابط PCI کارت گرافیک

  1. میلاد محمدی

    سلام. من یک سال هست که یک لپ تاپ با نام lenovo خریدم.

    با مشخصات کارت گرافیک AMD و cpu 3558U-1.70

    اصلا بازی ها را اجرا نمیکند. نصب میشود ولی اجرا نمیکند. مشکل کجاست؟

     

    سرزمین دانلود:

    به این صورت نمیتوان پاسخ دقیقی داد. شما ابتدا بازی های کم حجم را نصب و آزمایش کنید. سپس بازی های گرافیکی تر را تست کنید.

    ضمنا اگر با Error خاصی در زمان اجرای یک بازی مواجه میشوید آن را دقیق بفرمایید تا امکان بررسی و راهنمایی وجود داشته باشد.

     

    اگر هیچ بازی (حتی بازی های ساده و کم حجم) هم روی لپتاپ تان اجرا نمیشود، به احتمال زیاد مشکلی در ویندوز وجود دارد. و با نصب مجدد ویندوز برطرف میشود.

     

    اما گاهی اوقات خطای خاصی گرفته میشود.

    مثلا یک بازی نیاز به نصب DirectX یا VC دارد که با نصب آن مشکل برطرف میشود.





نکات مهم :

- قبل از طرح سوال یا مشکل خود، کامنت سایر کاربران و پاسخ آنها را مطالعه کنید.
- لطفا فارسی تایپ کنید. امکان بررسی کامنت های پینگلیش وجود ندارد.
- پاسخ سوالات از طریق ایمیل و SMS نیز ارسال میشود. لطفا مشخصات خود را دقیق وارد کنید.

* نام 
آدرس ايميل (برای دریافت پاسخ از طریق ایمیل)
* شماره موبایل (برای دریافت پاسخ از طریق SMS)
توجه: ایمیل و موبایل شما فقط برای دریافت پاسخ سایت بوده و نمایش داده نمیشود.
* متن

* کد امنیتی
کد امنیتی


(اگر کد امنیتی واضح نیست، روی آن کلیک کنید تا عوض شود)
 


توجه : نظر شما بعد از تایید از طرف سایت، نمایش داده خواهد شد.
سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش نرم افزار

سرزمین دانلود را دنبال کنید !

عضویت در خبرنامه سرزمین دانلود

با وارد کردن ایمیل خود و سپس تایید آن، جدیدترین مطالب و نرم افزار ها برای شما ارسال می شود:



------------------------------------------