ورود کاربران VIP سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش رایگان نرم افزار

منوی سایت




راهنمای انتخاب توزیع مناسب لینوکس

Rating: 3 - 7 votes

راهنمای انتخاب توزیع مناسب لینوکس

 


بسیاری از ما با شنیدن تعداد توزیع‌های موجود در لینوکس و این‌که چطور آن را انتخاب کنیم، قدرت انتخاب خود را از دست می‌دهیم و در برخی موارد دچار سرگیجه می‌شویم. انتخاب یک گزینه که بتواند با نیازها و سلایق‌مان انطباق داشته باشد، گاه امری دشوار به‌نظر می‌رسد. از این‌رو برای این‌که یک توزیع خوب انتخاب کنیم، بهتر است اول از همه با آن‌ها آشنا باشیم. بی‌شک آشنایی با همه توزیع‌های لینوکسی، کاری هزینه‌بر و نیازمند صرف وقت بسیاری است که امروزه بسیاری ندارند. چرا که حتی اگر توزیع‌های ‌BSD‌ و پروژه‌های متوقف شده را هم کنار بگذاریم. باز هم بیش از 200 پروژه فعال لینوکسی وجود دارد که کاربران خاص خودشان را دارند. ‌ ‌
راهنمای انتخاب توزیع لینوکسی مناسب برای شماالبته از این تعدد توزیع‌ها می‌شود به قدرت و قابلیت انعطاف‌پذیری توزیع‌های لینوکسی پی برد، ‌اما همین عامل کاربرانی را که یک دوجین گزینه سیستم‌عامل را جلوی خود می‌بینند، مستاصل می‌کند.

خودتان را بشناسید:
قدم نخست برای انتخاب یک توزیع خوب، شناختن علایق خودتان است. حتما باید در نظر بگیرید که چه‌ امکاناتی از سیستم عامل خود می‌خواهید، خوشبختانه به‌ خاطر انعطاف زیاد لینوکس، بیشتر از آن‌چیزی که انتظار دارید با تطابق نیازهایتان روبه‌رو خواهید شد. ‌ ‌
البته پاسخ آن‌قدرها هم ساده نیست، به‌یاد داشته باشید که همین انتخاب شما می‌تواند در توسعه آتی آن توزیع لینوکسی‌و به‌طور غیرمستقیم در پیشبرد پروژه لینوکس، نقش داشته باشد. باید ببینید می‌خواهید بندبه‌بند سیستم‌عامل‌تان منبع‌باز باشد، یا نه، حاضرید حضور نرم‌افزارهای تجاری و کدک‌های تصویری را به‌طور پیش‌فرض روی سیستم خود نصب داشته باشید. این مساله انتخاب هنگامی جدی‌تر می‌شود که بخواهید برای فرد یا گروهی دیگر توزیع لینوکسی انتخاب کنید. یادتان باشد که همواره اولین تاثیر می‌تواند موثرترین‌شان باشد.

کاربران عادی:
طی سال‌های گذشته، این تفکر که سیستم‌عامل لینوکس برای افراد حرفه‌ای و خوره کامپیوتر است، تا میزان زیادی تغییر کرده و فضای جامعه لینوکسی، شلوغ‌تر شده است. مساله مهم این است که کاربران تمایل دارند فایل‌ها و نرم‌افزارهای آشنای خود را داشته باشند و بدین‌ترتیب، حضور نرم‌افزارهای تجاری در لینوکس (که اخیرا تعدادشان زیاد شده) عامل مهمی شده است. ‌ ‌

تازه‌واردها، اوبونتو:
اوبونتو صرف نظر از تمام نظرات منتقدان، سیستم عاملی است که گاهی اوقات حتی با نام لینوکس نیز مترادف است و هیچ دانشی را به‌عنوان پیش‌نیاز برای کاربر تعریف نمی‌کند، همچنین فضای آن بسیار ساده است و کار در محیط اوبونتو لذت بخش به‌شمار می‌آید.
آخرین نسخه اوبونتو (9/04) این سیستم عامل را پیشرو دیگر لینوکس‌ها قرار داده است. بوت بسیار سریع، انتخاب و به‌روزرسانی بسیار ساده و آخرین نسخه پروژه‌های نرم‌افزاری منبع‌باز، پایداری، گستره و سادگی نصب بسته‌ها در اوبونتو قابل وصف نیست و تمام این‌ها می‌تواند این توزیع لینوکس را به سکوی پرتابی برای کاربران تازه‌وارد لینوکسی بدل کند. ‌ ‌

تعویض سیستم عامل: لینوکس مینت:
بسیاری از کاربران کامپیوتر به‌دلیل بالا بودن هزینه‌های استفاده از سیستم‌های عامل تجاری و همچنین نبود آزادی کافی به‌سوی لینوکس می‌آیند. این مهاجران، با تشکر از ضعف مفرط پایداری رابط‌های کاربری زیبا در ویندوز ویستا و مک‌او‌اس نسخه 10/5، لینوکس را برگزیده‌اند. شاید زیباترین لینوکس در میان توزیع‌های فعلی، لینوکس مینت ‌(Mint)‌ باشد که با نصب پکیج‌ها و نرم‌افزارهای لازم برای ایجاد یک رابط کاربری زیبا و تروتمیز مهم‌ترین ضعف لینوکس را که همان رابط کاربری ساده باشد را پوشانیده، بهترین انتخاب برای این دسته افراد است.
در مینت یک رابط کاربری جدید می‌بینید، بیشتر موسیقی‌ها و فیلم‌ها را بدون نیاز به نصب حتی یک بسته نرم‌افزاری می‌توان پخش کرد. توجه داشته باشید که مینت بر مبنای اوبونتو است و همزمان با توزیع اوبونتو منتشر می‌شود. ‌ ‌

کیمو، لینوکس خانواده:
وقتی می‌خواهید لینوکس را در کامپیوتر خانگی نصب کنید، دو نکته مهم را باید مدنظر داشته باشید. نخست این‌که توزیع لینوکسی باید ساده باشد، بیشتر مردم می‌خواهند اینترنت را بگردند، چت کنند و به موسیقی گوش بدهند یا به نوشتن نامه بپردازند. بنابراین، اگر بتوان لینوکسی پیدا کرد که چنین وظایفی را به‌ساده‌ترین شکل ممکن انجام بدهد، آن بهترین گزینه برای شما خواهد بود. کیمو ‌(Qimo)‌ گزینه بسیار مناسبی است. کیمو روی کودکان و نوجوانان تمرکز کرده‌است و ظاهر بسیار مناسبی دارد.

کاربری تجاری:
اگر قرار است در محیط کار توزیع لینوکس نصب کنید، چندتایی پیش‌نیاز را حتما باید رعایت کنید. نخست وجود نرم‌افزار مدیر اطلاعات شخصی و نرم‌افزار آفیس است، حال آن‌که پیش نیاز دوم امنیت بالا، پشتیبانی حرفه‌ای و عملکرد مناسب باید باشد.
اوپن‌سوسه ‌(OpenSUSE)‌ تمام این نیازها را به‌سادگی برطرف می‌کند. اوپن‌آفیس، پشتیبانی رایگان و پشتیبانی تجاری و همچنین دوره‌های آموزشی مختلف برای کار کردن با این سیستم عامل. یک مدیریت وظیفه‌ها که با آفیس ادغام شده است هم در این سیستم وجود دارد که می‌تواند به‌طور مستقیم با ایمیل‌خوان ‌Evolution‌ در ارتباط باشد. ‌ ‌

تولید موسیقی، استودیو 64:
وقتی بحث نرم‌افزارهای تخصصی به میان می‌آید، هزینه تهیه نرم‌افزارهای مرتبط با یک حوزه خاص،‌از توان مالی بسیاری از شرکت‌ها و افراد خارج است، ضمن آن‌که هیچ تضمینی نیست که انتخاب یک نرم‌افزار تجاری بهترین انتخاب آن باشد. نرم‌افزارهای حرفه‌ای زیادی در حوزه تولید موسیقی برای سیستم‌های عامل ویندوز و مک وجود دارند که شاید تنها تفاوت آنها با نرم‌افزاهای لینوکسی در این نکته باشد که نرم‌افزارهای لینوکسی، سخت‌تر نصب و استفاده می‌شوند. ‌ ‌
بزرگترین عامل تفاوت میان این نرم‌افزارها، تاخیر صدا ‌(Audio Latency)‌ است. اگر به‌دنبال کمترین تاخیر صدا می‌گردید، پیشنهاد می‌کنیم پایه لینوکسی با نام استودیو 64 را نصب کنید که تمام محیط‌های لازم برای بهینه‌سازی سخت‌افزار شما را دستکاری کرده است تا بهترین صدا و کمترین تاخیر را داشته باشید. ضمن آن‌که یک دوجین نرم‌افزار مرتبط با ضبط، تدوین و تنظیم صدا را در خود دارد.


( 2 کامنت - مشاهده کامنت ها )



 



سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب (2)

  1. typeman9

    سلام با عرض معذرت اجازه دهید دلایل عدم رشد لینوکس توی دنیای دسکتاپ رو شرح بدهم تا کاربرها بی گدار به اب نزنند:

    یکی از دلایل عدم حضور گسترده ی لینوکس تو دسکتاپ سیستم پارتیشن بندی لینوکس هست سیستم پارتیشن بندی لینوکس بیشتر به درد سرورها و مین فریمهای مادولار میخوره . خب معمولا مین فریمها بصورت مادولار بهم وصل می شوند و یک سوپرکامپیتور می سازند. طبیعی است که لینوکس و یونیکس و بی اس دی با این نوع ساختار فیزیکی کاملا سازگار باشند.

    اما رایانه ی شخصی یک مادربورد و یک پردازنده بیشتر ندارد و هارد دیسکش برای کارهای عمومی ساخته شده . طبیعی است که بهترین سیستم عامل برای رایانه ی شخصی فقط ویندوز هست چون سیستم پارتیشن بندی ویندوز بطور کاملا تخصصی برای رایانه ی شخصی ساخته شده . بهرحال به هزار و یک دلیل ویندوز بهترین سیستم عامل دسکتاپ است . یک دلیل همین سبک پارتیشن بندی و معماری قابل فهم و ساده ی ویندوز است.

    لینوکس کل هارد رایانه ی شخصی رو بصورت یکپارچه فرمت میکنه و همه ی داده های قبلی کاربر رو از بین می بره و از این جهت خطرناکه و خسارت و ضرر فراوان برای کاربر ایجاد میکند خصوصا اگر داده های ارزشمند یک سازمان یا ارگان دولتی پاک شده باشند که در اینصورت یک فاجعه ایجاد میشه.

    ضمنا سبک پارتیشن بندی لینوکس اصلا با نیازهای مختلف کاربران خانگی و اداری و معماری رایانه ی شخصی همخوانی و سازگاری ندارد . لینوکس کاربردهای خاص خود را دارد و ویندوز نیز همیشه بهترین گزینه برای دسکتاپ است . لینوکس به درد دستگاههای علمی تحقیقاتی مثل سوپرکامپیوترها و امبدد سیستمها و پروژه های دانشگاهی می خورد و جنبه ی تجاری و کاربردی روی دسکتاپ ندارد.

    ضمنا تجربه ی شخصی من و بسیاری از کاربران ویندوز ثابت میکنه که نرم افزارهای تجاری و حرفه ای ویندوز بشدت خوب و باکیفیت هستند و کارایی بالایی دارند چون طراحان نرم افزارهای تجاری درقبال کارشان دستمزد عالی و دایمی دریافت می کنند و انگیزه ی فراوان برای ادامه ی همکاری و تولید نرم افزار باکیفیت دارند. اما طراحان نرم افزارهای اوپن سورس و رایگان لینوکس هیچ پولی دریافت نمی کنند و عملا هزینه های سنگین زندگی و عدم دریافت پول اونها رو بی انگیزه میکنه و لذا نرم افزارهای ضعیف و کم کیفیت تولید می کنند . ضمنا تعدد و تکثر توزیعهای لینوکس موجب پراکنده کاری و بی نظمی و دوری از استانداردهای معتبر بین المللی شده و عملا سلیقه ی شخصی بر استانداردها اولویت پیدا کرده لذا هیچ شرکتی نمی تواند از اینهمه توزیع پراکنده و سلیقه ای و بی قاعده حمایت کند.

    کلا لینوکس یک سیستم عامل ذوقی و سلیقه ای و دانشگاهی است و در دنیای تجارت نرم افزار جایگاهی ندارد . وابستگی شدید لینوکس به خط فرمان و ترمینال و سویچهای دشوار و پیچیده ی دستورات ترمینال که بخاطرسپاری انها در ذهن کاری بسیار دشوار است مانع دیگری برای پذیرفتن لینوکس از طرف کاربران ویندوز است . کلا لینوکس توی دسکتاپ نمیتونه حریف ویندوز بشه . چون موانع و مشکلات فنی زیادی تو این حوزه دارد.

    در انتخاب سیستم عامل باید به نکات فنی مهندسی و کاربرد تخصصی سیستم عامل توجه کرد نه به فلسفه و... فلسفه و ازادی کاربر تو دنیای مهندسی رایانه معنا و مفهومی ندارد . ما با کامپیوتر سروکار داریم و کامپیوتر چیزی از فلسفه نمیفهمه . کامپیوتر فقط زبان ماشین و مدارات دیجیتال رو میفهمه نه فلسفه ی ازادی کاربر.

  1. typeman9

    سلام عالی بود. اما اجازه بدهید یک نکته را عرض کنم . برخلاف تصور بسیاری از منتقدین دو اتشه ی ویندوز طبق تجربه ای که دارم با قاطعیت میگم ویندوز کاملترین و پایدارترین و سالم ترین و همه منظوره ترین سیستم عامل دنیاست. چون همه نوع کاربری از بچه ی 2 ساله تا هکر و گیک 50 ساله می تونند خیلی راحت از ویندوز استفاده کنند.

    چون هم سهل الاستفاده است و نیاز به خط فرمان نداره و کاملا گرافیکیه و هم صدها میلیون نرم افزار قوی و کارامد برای همه ی زمینه ها و تخصصها از جمله هک کرک ویروس نویسی بدافزارنویسی برنامه نویسی حرفه ای و قانونی انیمیشن گرافیک طراحی فونت طراحی ایکون و کرسر طراحی سایت شبیه سازی و ماشین مجازی و دانلود نرم افزار و وبگردی و اهنگسازی و نت نویسی و حتی طراحی سازهای موسیقی و و تدوین فیلم و کارهای صوتی و تصویری و شبیه سازی مدارات الکترونیکی و مدیریت فایل و مانیتورینگ شبکه و ترافیک اینترنت و صدها انتی ویروس و انتی هک و مهندسی معکوس و اتوماسیون و سایر تخصصها را در اختیار کاربر ویندوزی قرار میده و عملا ویندوز تنها سیستم عامل تک توزیعی همه منظوره ی جهان است که من در طول سالها کار با ویندوز این حقیقت رو تجربه کردم. هیچ ناپایداری و هنگ و باگ توی ویندوز ندیدم.

    ضمنا توی ویندوز میتوانید کل نرم افزار را در قالب یک فایل بسازید ولی نرم افزارهای لینوکس بشدت مادولار هستند و هزاران دپندنسی دارند و خودشان هم به صدها فایل تقسیم می شوند و این وضعیت فرایند برنامه نویسی رو خیلی سخت میکنه . یادتان باشد ویروسهای ویندوز اکثرا توسط کاربران خود ویندوز نوشته می شوند . پس ویندوز سیستم عامل کاربران عادی و بیسواد نیست.

    ضمنا کاربر عمر نوح یا صبر ایوب یا گنج قارون نداره که به پای صدها توزیع لینوکس بریزه و هدر بده . همین ویندوز همه ی نیازهای کاربران معقول و بدون تعصب را فراهم میکنه . من هر روز یک فناوری جدید رو توی ویندوز 10 و سایت مایکروسافت می بینم . یک مدت لینوکس نصب کردم و باهاش کارکردم خوب بود ولی کامل نبود. دبیان اوبونتو و لوبونتو . هرسه تاشون خوب و سریع بودند اما ناقص بودند و گاهی اوقات بی دلیل کرش می کردند و نیاز به ریستارت کردن سیستم بود . برنامه نویسی توی لینوکس واقعا کار سختیه ولی تو ویندوز راحتتر و سریعتره چون ویندوز مادولار نیست.

    با لینوکس مخالفتی ندارم . خیلی خوبه ولی ناقصه . باید کامل بشه و پر از نرم افزارهای تخصصی و حرفه ای . اگر بشه توی لینوکس برنامه نویسی تک فایلی و دستی انجام داد شاید روند برنامه نویسی اسونتر بشه . نوشتن ویروس خودش یک مهارت بالاست که ویندوزیها این مهارت رو دارند. ضمنا تفاوت پارتیشن بندی ویندوز و لینوکس رو هم در نظر بگیرید.





نکات مهم :

- قبل از طرح سوال یا مشکل خود، کامنت سایر کاربران و پاسخ آنها را مطالعه کنید.
- لطفا فارسی تایپ کنید. امکان بررسی کامنت های پینگلیش وجود ندارد.
- پاسخ سوالات از طریق ایمیل و SMS نیز ارسال میشود. لطفا مشخصات خود را دقیق وارد کنید.

* نام 
آدرس ايميل (برای دریافت پاسخ از طریق ایمیل)
* شماره موبایل (برای دریافت پاسخ از طریق SMS)
توجه: ایمیل و موبایل شما فقط برای دریافت پاسخ سایت بوده و نمایش داده نمیشود.
* متن

* کد امنیتی
کد امنیتی


(اگر کد امنیتی واضح نیست، روی آن کلیک کنید تا عوض شود)
 


توجه : نظر شما بعد از تایید از طرف سایت، نمایش داده خواهد شد.
سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش نرم افزار

سرزمین دانلود را دنبال کنید !

عضویت در خبرنامه سرزمین دانلود

با وارد کردن ایمیل خود و سپس تایید آن، جدیدترین مطالب و نرم افزار ها برای شما ارسال می شود:



------------------------------------------