بررسی موانعی که از همه گیر شدن لینوکس جلوگیری می کنند
بسیاری از کسانی که لینوکس را بهعنوان سیستمعامل قابل اتکایی انتخاب کردهاند، همواره قصد داشتهاند این سیستم عامل را به دوستان خود نیز توصیه کنند، اما بهنظر میرسد هربار که یکی از کاربران نوپا به سراغ لینوکس میرود، با انبوهی از مشکلات مواجه میشود که شاید بهخاطر درک غلط در انتخاب درست سیستم عامل آن باشد. از اینرو نگاهی به فهرستی از مشکلات لینوکس خواهیم انداخت که هشیار بودن در مواجهه با آنها به گسترش این سیستم عامل کمک خواهد کرد.
بررسی موانع همه گیر شدن لینوکس:
زندگی ابدی نرمافزارهای تجاری:
یک چیز مبرهن است، نرمافزارهای تجاری تا ابد وجود خواهند داشت. اگر در لینوکس بهدنبال این هستید که همه چیز را منبعباز و رایگان بیابید، همینجا متوقف شوید.
نرمافزارهای پیچیدهای چون بازیها، نرمافزارهای سهبعدی، پایگاههای داده و ... میلیونها دلار هزینه و سالها نفر ساعت نیروی کار مصرف میکنند و این اطمینان را میدهم که بههیچ عنوان هیچ دلاری بی حساب و کتاب سود و درآمد خرج نمی شود.
سیستمهای صوتی هنوز به نرمافزارهای یکپارچه میکس صدا حتی نزدیک هم نشدهاند و بسیاری از نرمافزارهای رایگانی که در لینوکس وجود دارند، خطاهای عمده و بزرگی در رابطهای کاربری خود دارند.
تنظیم صدا بهشدت سخت است و ضبط صحیح صدا به یک آرزو برای نرمافزارهای لینوکسی بدل شده است.
اکس سیستم:
هنوز رابط برنامهنویسی یک پارچهای برای تولید نرمافزارها با رابط گرافیکی برای توزیعهای لینوکس بهطور کامل و پایا در نیامده است، هم GTK و هم Qt بسیار غیرپایا هستند و اغلب از نسخههای قبلی پشتیبانی نمیکنند.
بسیاری از نرمافزارها از تمام ویژگیهای این نرمافزارها استفاده نکرده و بههمین جهت، بعضا باعث میشود سرعت اجرای نرمافزارها در لینوکس کاهش یابد.
هر چند که راندو کردن فونتها در کتابخانههای سطح بالای لینوکسی وجود دارد اما هنوز نمیتوان ویژگی سایهزنی و تنظیم کردن فونتها را بهصورت دینامیک انجام داد.
همچنین فونتهای پیشفرض معمولا زشت بهنظر میرسند و تقریبا هیچ توزیعی وجود ندارد که فونتهایی بهزیبایی فونتهای ویندوز داشته باشد.
تکثر توزیعها:
این درست است که برای هر نیازی میتوان یک توزیع پیدا کرد، اما همین به یک مشکل تبدیل خواهد شد، چرا که سیستم یکپارچهای برای تنظیم کردن سیستم، قطعات و سرویسها وجود ندارد. ممکن است یک توزیع به سادگی شبکه را راهاندازی کند، اما یک توزیع دیگر همین کار ساده را به دشواری و به کمک دستورهای پیچیده انجام دهد. هنوز بحث بر سر آن است که به یک مدل یکتای مدیریت بستههای نرمافزاری در لینوکس برسند. ضمن آنکه نصب از روی سورس به دشواری و با کمک دستورهای پیچیدهای انجام میشود که کاربران عادی قادر به انجام آن نیستند و باید سیستم به گونهای باشد که با دریافت فایل برنامه و دابلکلیک کردن روی آن، تنها نام کاربری و کلمه عبور را دریافت کند.
مشکلات ناشی از عدم محبوبیت:
نرمافزارهای کمی وجود دارند که هم برای ویندوز و هم برای لینوکس نوشته شده باشند. حتی بعضی از آنها که از فیلتر Wine رد میشوند و اجرا نمیشوند، هیچ معادل درست و حسابی در لینوکس ندارند. معادلی برای نرمافزارهای سفت و سخت ویندوزی وجود ندارد، اتوکد، پریمیر (Premier) و... حتی به کمک نرمافزارهای شبیهساز هم به درستی اجرا نشدهاند.
هیچ بازی ای در کار نیست :
هنوز همه قطعات شناخته شده نیستند و حتی درایوری هم برای آنها ارائه نشده است. بهعنوان مثال پرینترهای لکسمارک درایور لینوکس ندارند.
بسیاری از موارد مطرح شده در حال بررسی و رفع هستند. مواردی از قبیل کمبود مستندات لازم برای یادگیری لینوکس تقریبا برطرف شده است، اما هنوز در بخشهایی چون پشتیبانی از سختافزار و بالابردن زمان راهاندازی و خاموش کردن سیستم، نیاز به بهبود احساس میشود. از اینرو باید همواره این سوال را پرسید که آیا لینوکس برای شما مناسب است؟
سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب (2)
سلام کاملا با این مطلب موافقم. بنظر من اگر همه توزیع های لینوکس با هم ادغام و ترکیب شوند و لینوکس تبدیل به یک توزیع استاندارد بین المللی شود و همه مزایای توزیع ها در این توزیع بکار رود و طراحان لینوکس به شرکتهای تولید کننده ی سخت افزار و درایور پول بدهند و به برنامه نویسان لینوکس نیز پول داده و انگیزه ی آنها را بالا ببرند آنوقت همه مشکلات لینوکس براحتی حل می شود و لینوکس براحتی می تواند جایگزین همه ی سیستم عاملهای دنیا در همه ی حوزه ها و تخصصها شود.
بنظر من همان دبیان که هم کاملا رایگان و متن باز و آزاد است و هم بشدت پایدار و سریع و قوی می باشد و هم کاملترین و بزرگترین توزیع لینوکس است را به مزایای سایر توزیعها از قبیل رابط گرافیکی جذاب و زیبا و سهولت استفاده و حمایت از کدکهای صوتی و تصویری تجاری و حمایت از نرم افزارهای تجاری مجهز کنند و از تعصب بیجا روی آزادی کامل لینوکس دست بردارند و از برنامه نویسان شرکتهای تجاری حمایت کنند آنوقت دبیان می تواند همه ی نیازهای مختلف همه ی کاربران رایانه را براحتی فراهم کند و دبیان بعنوان بهترین توزیع لینوکسی همه ی سلایق را راضی می کند.
پروژه های متعصبی همچون لیبره لینوکس که بشدت با نرم افزار تجاری مخالف است عملا نمی تواند عمر طولانی داشته باشد. لینوکس باید به طراحان نرم افزار پول بدهد و از دشمنی با ویندوز و مایکروسافت دست بردارد. با دوستی و شراکت و جلب اعتماد مایکروسافت می توان از حمایت این شرکت بهره مند شد و لینوکس را سروسامان داد به شرط آنکه به فکر رقابت با ویندوز نباشیم. لینوکس از طریق دوستی و شراکت با شرکتهای بزرگ نرم افزاری و سخت افزاری آینده ی خود را بخوبی تضمین خواهد کرد و ابدی می شود.
سلام. در ویندوز وقتی اسکیریپت مینویسیم آخر سر با فرمت bat ذخیره میکنیم. در لینوکس با چه فرمتی باید ذخیره کرد؟
سرزمین دانلود:
به نوشتن اسکریپت به صورت فایل در لینوکس "Bash scripting" گفته میشود.
برای اجرای این اسکریپت ها نیاز نیست پسوند خاصی داشته باشد و از طریق خط فرمان قابل اجرا هستند. ولی به صورت عمومی میتوانید از پسوند sh. استفاده کنید.