آشنایی با طرز کار و عملکرد مودم
یکی از شناخته شدهترین واژهها در رایانه «مودم» Modem است. حتی مبتدی ترین کاربران رایانه، به دلیل آنکه برای اتصال به رایانه به دستگاهی به نام مودم نیاز دارند، نام آن به گوششان خورده است، اما گاهی حرفهایترین کاربران رایانه هم دلیل نامگذاری این دستگاه به Modem را نمیدانند که البته ایرادی بر آنها نیز وارد نیست.
Modem مخفف دو کلمه Modulator/Demodulator است. اینوسیله وظیفه تبدیل سیگنالهای صوتی آنالوگ به دیجیتال و بالعکس را در سیستمهای ارتباطی بهعهده دارد. اغلب برای ارتباط با اینترنت از خط تلفن استفاده میکنیم. پیش از آنکه خطوط تلفن دیجیتال شوند، سیستمهای تلفن آنالوگ بودند و رایانهها سیگنالها را به صورت واحدهای گسسته دیجیتال پردازش میکنند.
بنابراین دستگاهی برای اینگونه تبدیلها لازم بود که به هنگام خروج اطلاعات از رایانه، آنها را از دیجیتال به آنالوگ تبدیل کند و برروی خط تلفن قرار دهد و به هنگام ورود اطلاعات به رایانه، اطلاعات را بهصورت آنالوگ دریافت کرده و بعد از تبدیل کردن آنها به دیجیتال، به رایانه تحویل دهد البته مودمها در کنار تبدیلهای یاد شده، اعمال دیگری نیز انجام میدهند.
بهعنوان مثال برای انتقال حجم زیادی از اطلاعات، مودمها از روشهای پیچیدهای استفاده میکنند تا دادهها را بهصورت فشردهتر بر روی خطوط انتقال قرار دهند. همچنین تقریبا تمام مودمهای معمول امروزی، به میان افزاری مجهز هستند که امکان شمارهگیری و پاسخگویی به تماسهای تلفنی را در اختیار کاربران قرار میدهند. ضمن اینکه اغلب مودمها، با وجود داشتن قابلیتهای بسیار، برای انجام وظیفه، به نرمافزارهای ارتباطی مکمل نیازمند هستند.
مودم در اصطلاح امروز:
امروزه بسیاری از خطوط ارتباطی، دیجیتال شدهاند. ضمن اینکه فناوریهای ارتباط نیز گسترش یافته و بهدنبال آن دستگاههای دیگری نیز طراحی شدهاند. دستگاههای جدید به علت کاربرد مشابهشان با مودمهای قدیمی، با وجود عملکردی متفاوت، باز هم مودم نامیده شدند. بنابراین برخی مودمها ممکن است لزوما به تبدیل آنالوگ به دیجیتال و بالعکس نپردازند. در واقع امروزه <مودم>، به هر وسیله ارتباطی گفته میشود که رابط بین رایانه با خط ارتباطی است.
سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب (2)
بسیار بسیار سپاسگزارم