ورود کاربران VIP سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش رایگان نرم افزار

منوی سایت



انتخاب یک مانیتور، انتخاب استانداردها

Rating: 1 - 9 votes

انتخاب یک مانیتور، انتخاب استانداردها


مانیتور را می‌توان مهم‌ترین قطعه یک کامپیوتر دانست. این قطعه تنها قطعه‌ای است که مستقیما با سلامت کاربر خود سروکار دارد البته تا حدود 10 سال پیش این طور نبود. چون در آن زمان خود کامپیوترها نیز دارای تشعشعات مضر بودند و مانیتور کم خطرترین قطعه کامپیوتر به حساب می‌آمد. امروزه تمام ضررهای قطعات دیگر کامپیوتر از بین رفته و فقط مانیتورها هستند که باقی مانده‌اند. در این مقاله سعی می‌کنیم تا کمی به شما در انتخاب یک مانیتور خوب کمک کنیم.


حجم مانیتور:
اولین چیزی که به ذهن یک خریدار می‌رسد، می‌تواند حجم و اندازه مانیتور باشد این که چه مانیتوری باید بخریم که روی میز کامپیوتر ما جای بگیرد و مزاحم وسایل دیگر نشود و اندازه نمایش آن مثل مانیتورهای 15‌اینچ یا 17‌اینچ و انتخاب این که کدامیک میزان محیطی که در کار با سیستم عامل به آن احتیاج دارید، در اختیار شما می‌گذارد. مانیتورهای 15‌اینچ هم از نظر فضای روی میز و هم فضای صفحه نمایش بسیار کوچکند و پیشنهاد می‌شود فقط آنها را در اختیار کودکان برای بازی یا کارهای آموزشی قرار دهید.


مانیتورهای 17 ‌اینچ برای کارهای حرفه‌ای و یا کاربران با سنین بالاتر پیشنهاد می‌شود، دارای حجم زیادی هستند. سعی کنید مانیتوری انتخاب کنید که از نظر عمق حجم کمتری داشته باشد تا میز کامپیوتر یا فضای کار یا زندگی شما را خیلی اشغال نکند. اما این موارد فقط شامل مانیتورهای CRT یا همان مانیتورهای معمولی می‌شود. در مانیتورهای LCD دیگر بحث حجم اشغال شده روی میز مطرح نیست و فقط روشنایی و کیفیت باید مورد بحث قرار گیرد.

 

تمام تصمیم‌گیری‌ها در این زمینه که آیا مانیتور15 LCD‌ اینچ بخریم یا 17‌ اینچ به دلیل بالا بودن قیمت‌های این مانیتورها برعهده خریدار است و تنها پیشنهادی که در این زمینه می‌توان کرد آن است که در هنگام خرید مانیتوری بخرید که زاویه دیدی خوب و گارانتی مناسبی داشته باشد. لازم به ذکر است چه در مانیتورهای CRT و چه در LCD اندازه 15‌اینچ و 17‌اینچ اندازه واقعی نیست و صفحه نمایش واقعی کمی پایین‌تر از اندازه ثبت شده بر روی مانیتور است. البته اندازه مانیتورهای LCD واقعی‌تر است.


نوع صفحه‌های نمایش‌:
صفحه‌های نمایش موجود در بازار به 3 گروه تقسیم می‌شوند.

1- معمولی

2- flat

3- flatron یا superflat


مانیتورهایی با صفحه نمایش معمولی در هر دو اندازه 15 و 17‌اینچ موجود است و دارای قیمت مناسبی هم هستند. صفحه نمایش این مانیتورها هم از روی شیشه و هم از داخل دارای منحنی است.

مانیتورهای flat دارای صفحه مسطح بیرونی بوده ولی صفحه نمایش داخلی آن دارای منحنی است. در هنگام خرید توجه کنید که این مانیتورها را به دلیل شباهت زیاد با مانیتورهای superflat اشتباه نگیرد. این مانیتورها فقط در اندازه 17‌اینچ در بازار وجود دارند و نسبت به مانیتورهای معمولی دارای قیمت بالاتری هستند.
مانیتورهای flatron یا supetflat از هر دو نوع دیگر گران‌تر هستند. آنها هم از داخل و هم از خارج دارای سطحی صاف هستند و فقط در اندازه 17‌اینچ به بالا تولید می‌شوند. در این میان مانیتورهای LCD باقی می‌مانند که طبیعتا از نوع سوم یا supetflat ها هستند.


کیفیت تصویرResoulution:
مانیتورهای 15‌اینچ موجود در بازار اکثرا از 768*1024 Resoulution بیشتر پشتیبانی نمی‌کنند. البته این رکورد بدی در بین مانیتورهای 15‌اینچ نیست و در صورت خرید یکی از آنها مطمئن باشید که از نظر کیفیت ضرر نکرده‌اید. در مانیتورهای 17‌اینچ جدیدی که به بازار می‌آیند. Resiulution های زیادی مورد حمایت قرار می‌گیرند که بیشتر به کارت گرافیک شما بستگی دارند. در این مورد بیشتر می‌توان روی خرید کارت‌های گرافیک خوب تاکید کرد. وقتی که کارت گرافیک مورد نظر را تهیه کردید، پیشنهاد می‌شود به خاطر اذیت نشدن چشم شما در هر اندازه‌ای از تصویر فقط به میزان hrz در حال انتقال از کارت گرافیک به مانیتور خود توجه کنید و آن را از 80 پایین‌تر نیاورید. این ‌میزان ‌در قسمت‌
Dedktop properties / setting / Ladvasnced / monitor قابل تعریف است. این کار شامل مانیتورهای LCD نیز می‌شود.


امکانات اضافی مانیتورها:
بعضی مانیتورها دارای چند پورت USB در قسمت عقب خود هستند که می‌توانید از آنها برای اتصال قطعات External خود مثل modem یا پرینتر به کامپیوتر استفاده کنید. بعضی از مانیتورها هم دارای Speaker هستند، البته این مانیتورها به هیچ وجه پیشنهاد نمی‌شوند چون میدان مغناطیسی که به وسیله اسپیکرها ایجاد می‌شود بر روی لامپ تصویر تاثیر گذاشته و با گذشت زمان به آن آسیب می‌رسانند.


استانداردها:
همانطور که در ابتدا گفتیم امروزه تمام ضررهای یک کامپیوتر برای کاربر فقط در مانیتور باقی مانده است. با گذشت زمان و شناسایی آسیب‌های مختلف و پیشرفت تکنولوژی استانداردهای مختلفی برای لوازم الکترونیکی و از جمله مانیتورها تعریف شده که در بین آنها می‌توان به استاندارد TCO اشاره کرد. TCO در واقع نام اتحادیه تجاری سوئد است که بیش از یک میلیون و 200 هزار عضو دارد.


این تعداد اعضا در زمینه تولید تلفن‌های همراه، چاپگر و دستگاه‌های کپی، مانیتور، صفحه کلید و انواع اسکنر فعالیت می‌کنند. قبل از TCO استانداردهای دیگری هم وجود داشت که از آنها می‌توان به MPRI و MPRII برای تولید مانیتور اشاره کرد. این استاندارد بر پایه کاهش میدان مغناطیسی در اطراف مانیتور و کاهش مصرف برق طراحی شده بود. اما با این وجود این استاندارد نیاز کاربران را به طور کامل بر طرف نمی‌کرد و نیاز به یک استاندارد قوی‌تر وجود داشت. در این هنگام در سال 1992 استاندارد TCO با اولین نوع خود به نام 92 TCO عرضه شد که مورد استقبال بسیاری از کاربران قرار گرفت. این استاندارد تمام موارد استاندارد MPRII را شامل شده و تاکید بیشتری بر کاهش مصرف برق و کاهش میدان مغناطیسی دارد.


انواع استاندارد TCO:
TCO92: این اولین نسخه از استاندارد TCO است که به کاهش تشعشع و مصرف برق تاکید زیادی دارد.
TCO95: مدتی بعد با افزودن استانداردهای ارگونومی و زیست محیطی به استانداردهای قبلی، استاندارد 95 TCO معرفی شد. در این استاندارد استفاده از ترکیبات آتش‌زای حاوی برمید و کلرید در ساخت مانیتور ممنوع شد.
TCO99: در این استاندارد قوانین محکم‌تری وضع شدند و از این پس این استاندارد به عنوان استاندارد جهانی در بازار معرفی شد.
TCO03: در این نسخه از استاندارد، شرکت‌‌های تولید مانیتور ابتدا ملزم می‌شدند تا ابتدا استاندارد 14001 ISO را دریافت کنند تا بتوانند از استاندارد TCO استفاده کنند.


چگونه می‌توان استاندارد TCO را در ایران دریافت کرد؟
در حال حاضر تنها مرجع رسمی دریافت استاندارد TCO، مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک است. این مرکز نماینده رسمی ETL-SEMKO سوئد و آزمایشگاه آکرو دیته موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران برای آزمون TCO است.
لازم به ذکر است حتی اگر مانیتوری خارجی دارای استاندارد، TCO باشد و در داخل کشور اقدام به تولید مانیتور کند باید به طور جداگانه مجوز استاندارد TCO دریافت کند.


مراحل دریافت مجوز
پس از تولید مانیتور در کارخانه، شرکت سازنده باید مدل دقیقی از محصول خود ارائه کند. مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک به صورت تصادفی یکی از مانیتورهای آن شرکت را از بازار یا خط تولید انتخاب می‌کند. این مانیتور با توجه به استانداردهای جهانی و تحت نظر ETL-SEMKO سوئد مورد آزمایش‌های مختلف قرار می‌گیرد، در صورت درست بودن تمام تست‌ها، TCO مجوزی را با ذکر مدل و سازنده آن مانیتور برای مدت یک سال صادر می‌کند. مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک در طول مدت این مجوز، چند بار دیگر مانیتور را به صورت تصادفی تست کرده و در صورت عدم رعایت استانداردها مجوز آن را لغو می‌کند.


( بدون کامنت - اولین کامنت را شما بنویسید )



 



سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب

هنوز نظری در مورد این مطلب ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید!

نکات مهم :

- قبل از طرح سوال یا مشکل خود، کامنت سایر کاربران و پاسخ آنها را مطالعه کنید.
- لطفا فارسی تایپ کنید. امکان بررسی کامنت های پینگلیش وجود ندارد.
- پاسخ سوالات از طریق ایمیل و SMS نیز ارسال میشود. لطفا مشخصات خود را دقیق وارد کنید.

* نام 
آدرس ايميل (برای دریافت پاسخ از طریق ایمیل)
* شماره موبایل (برای دریافت پاسخ از طریق SMS)
توجه: ایمیل و موبایل شما فقط برای دریافت پاسخ سایت بوده و نمایش داده نمیشود.
* متن

* کد امنیتی
کد امنیتی


(اگر کد امنیتی واضح نیست، روی آن کلیک کنید تا عوض شود)
 


توجه : نظر شما بعد از تایید از طرف سایت، نمایش داده خواهد شد.
سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش نرم افزار

سرزمین دانلود را دنبال کنید !

عضویت در خبرنامه سرزمین دانلود

با وارد کردن ایمیل خود و سپس تایید آن، جدیدترین مطالب و نرم افزار ها برای شما ارسال می شود:



------------------------------------------