ویندوز 7، آری یا خیر؟
هر بار که سیستم عامل جدیدی توسط مایکروسافت معرفی میشود، بسیاری از کاربران از خود میپرسند آیا از آن استفاده کنم؟
در پاسخ به این سوال باید به چند نکته توجه داشت؛ اول آن که استفاده از یک سیستم عامل جدید، چه مزیتی نسبت به سیستم عاملهای قبلی دارد؟ چه امکاناتی اضافه شده؟ چه معایبی برطرف شده؟ و... .
دوم آن که آیا سختافزار و نرمافزارهایی که از آنها استفاده میکنیم، به ما اجازه رفتن به سیستم عامل جدید را میدهند؟
به عبارت دیگر باید بدانیم رفتن به سیستم عامل جدید برای ما چقدر هزینه دارد. آیا سختافزار سیستمی که از آن استفاده میکنیم باید ارتقا یابد یا نه؟! علاوه بر این، تجربه کاربران در استفاده از ویندوز ویستا نشان داد که ممکن است بسیاری از نرم افزارها که در ویندوز ایکس پی از آن براحتی استفاده میشد، در سیستم عاملهای جدید اجرا نشوند؛ بخصوص نرم افزارهای ایرانی.
سوال سوم که ما معمولا با آن سر و کار نداریم(!) پولی است که باید برای خرید سیستم عامل بپردازیم.
به بیان دیگر، براساس نیازهایمان باید چه ورژن یا ویرایشی را از سیستم عامل جدید بخریم.
ورژنها و ویرایشهای مختلف ویندوز 7:
برای کاربران خانگی تفاوت بین ویندوزهای 32 بیتی و 64 بیتی وقتی ملموس میشود که منابع سخت افزاری سیستم شان بیش از آن چیزی است که ویندوزهای 32 بیتی میتوانند به کار گیرند.
به عنوان مثال ویندوزهای 32 بیتی، بیش از 4 گیگابایت (حدود 5/3 گیگابایت) حافظه اصلی (RAM) را نمیتوانند به کار گیرند. از همین رو اگر یک نرم افزار قدرتمند ویرایش فیلم نسخه 64 بیتی تهیه کردهاید و برای این که در استفاده از آن مشکلی نداشته باشید، 8 گیگابایت رم خریداری کردید، چارهای ندارید غیر از این که از ورژن 64 بیتی ویندوز استفاده کنید. برای انتخاب ویرایش (Edition) مناسب ویندوز نیز باید با امکانات هر کدام از آنها آشنا باشیم.
ویرایش های مختلف ویندوز 7 عبارت اند از:
Starter:
این ویرایش از ویندوز 7، امکاناتWindows Aero، DVD Playback ،Windows Media Center، IIS Web Server و ICS را پشتیبانی نمیکند.
شما نمیتوانید این نسخه از ویندوز را به دامین (شبکه) متصل کنید. علاوه بر این، این ویرایش ویندوز 7، امکانات enterprise مانند EFS، AppLocker، DirecAccess، Bitlocker، Remote Desktop Host و... را دارا نیست.
win 7 starter تنها یک پردازنده فیزیکی (CPU) را پشتیبانی میکند.
تفاوت MULTIPROCESSOR و MULTICORE را میدانید؟ اگرچه برخی از ویرایشهای ویندوز 7 تنها یک پردازنده را پشتیبانی میکنند، اما این یک پردازنده میتواند تعداد نامحدودی هسته (CORE) داشته باشد.
به عنوان مثال، همه ویرایشهای ویندوز 7 ، پردازندههای Quad Core را پشتیبانی میکنند.
Home Basic:
تمام آنچه برای ویرایش Starter گفته شد، برای این ویرایش نیز صادق است.
ورژن x86 این ویرایش حداکثر 4 گیگابایت رم را پشتیبانی میکند در حالی که ورژن x64 میتواند تا 8 گیگابایت رم را به کار گیرد.
Home Premium:
این ویرایش، برخلاف دو ویرایش قبل، امکانات Windows Aero UI، DVD Playback، Windows Media Center، Internet Connection Sharing و IIS Web Server را پشتیبانی میکند.
اما این ویرایش نیز امکان اتصال به دامین را ندارد و امکانات enterprise را پشتیبانی نمیکند.
Home Premium در نسخههای 32 بیتی تا 4 گیگابایت و در نسخههای 64 بیتی تا 16 گیگابایت رم را پشتیبانی میکند.
همچنین این ویرایش میتواند تا 2 پردازنده فیزیکی را به کار گیرد.
Professional:
نسخه professional ویندوز 7 تمامی امکانات Home Premium را داراست و علاوه بر آن امکان اتصال به دامین را دارد. این نسخه، فقط Encryption File System و Remote Desktop Host را از مجموعه امکانات enterprise پشتیبانی میکند.
Enterprise / Ultimate:
این دو نسخه از نظر امکانات مانند هم هستند. تفاوت این دو نسخه در Licens آنهاست. ویندوز 7 نسخه Ultimate به صورت خرده فروشی و نیز روی محصولات شرکتهای سازنده، ارائه میشود و حال آن که نسخه Enterprise در کمپانیها قابل استفاده است.
این دو نسخه تمامی امکانات نسخههای دیگر را دارند.
با سلام. من یک Netbook با این مشخصات دارم:
CPU: intel Atom D270, Ram: 1GB, HDD: 320GB
که هنگام خرید روی آن Win 7 Starter نصب بوده است. میخواهم بدانم اگر Ram آنرا به 2GB و HDD را به 120GB SSD تبدیل کنم ، آیا این CPU کشش آنرا دارد که بتوانم OS 32 bit دیگری بجز Starter مثل 7 Home Premium روی آن نصب کنم و راندمانی بیش از آنکه با سخت افزار و سیستم عامل قبلی داشتم از آن بگیرم؟ و در این صورت آیا این اختلاف به اندازه ای که باید، محسوس و موثر خواهد بود؟ با سپاس از راهنمایی شما ...
سرزمین دانلود:
مهم ترین چیزی که به آن نیاز دارید رم است. حتی اگر هارد را هم عوض نکنید ولی رم را به 4 گیگ برسانید میتوانید به راحتی ویندوز های 7, 8.1, 10 را نصب کنید و سرعت بسیار بالاتری از ویندوز فعلی خود هم داشته باشید.