ورود کاربران VIP سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش رایگان نرم افزار

منوی سایت



بررسی و مقایسه ویندوز ویستا با ویندوز Xp

Rating: 5 - 19 votes

بررسی و مقایسه ویندوز ویستا با ویندوز Xp

 


تنظیمات جدید Group Policy در ویستا:
در مقایسه با 2 Windows XP SP، ویندوز ویستا فیلدهای بسیاری در Group Policy اضافه کرده است. حدود 2400 نوع تنظیم در Group Policy Object برای کامپیوتر با ویندوز ویستا ساخته شده است.
ویستا تنها حدود 800 تنظیم اضافه می‌کند که در مقایسه با ویندوز 2 XP Service Pack به میزان نصف اضافه شده است. تعداد زیادی از این تنظیمات برای پاسخ به نیازهای کاربران به وجود آمده اند و بقیه برای پشتیبانی قابلیت های جدید ویندوز ویستا اضافه شده‌اند. بعضی از مهمترین این تغییرات در زیر بررسی می‌شود.

مدیریت توان (Power Management):
مهم‌ترین خواسته کاربران از زمان به وجود ‌آمدن Group Policy همواره قابلیت کنترل توان Power Management بوده است.
بالاخره مایکروسافت این قابلیت را در ویندوز ویستا اضافه کرد. از آن جا که مایکروسافت و EPA آزمایش و گزارش کرده‌اند که می‌توان با تنظیم توان کامپیوترهای رومیزی به ازای هر کامپیوتر در سال 50% صرفه جویی کرد؛ کنترل توان می‌تواند در مورد شرکت‌ها سریعا مؤثر واقع شود. بسیار ساده است! لزومی ندارد کامپیوترها همیشه با تمام توان (Full Power) کار کنند، در حالی که کارمندان اصلا در محل کار حضور ندارند. قبل از ویستا، شرکت‌ها باید از محصولات Desktop Standard و Full Armor استفاده می‌کردند تا بتوانند توان را برای ویندوز XP و 2000 بهینه کنند.

کنترل‌های نصب لوازم ‌(Device Installation Controls):
متخصصانIT که در زمینه امنیت در شرکت‌ها مشغول به فعالیت اند، در مورد لوازم ذخیره سازی قابل جابجایی (Removable Media Devices) بسیار حساسند.
به طور کلی این لوازم باعث ایجاد خطر جدی برای کامپیوترهای رومیزی و شبکه می‌شوند. بدون کنترل روی نصب و استفاده از این وسایل، کاربران می‌توانند باعث ورود ویروس، کرم و نرم‌افزارهای آسیب‌رسان با استفاده از این وسایل شوند. ویستا شامل تنظیماتی برای کنترل و نصب درایوهایUSB،CD-RW ، DVD-RW و لوازم قابل جابجایی دیگر نیز است.

تنظیمات امنیتی ‌(Security Settings):
در ویستا، مایکروسافت دو تکنولوژی امنیتی مرتبط را با هم ادغام کرده است Firewall و IPSec استفاده از IPSec با Firewall برای مراقبت از کامپیوترها بسیار مفید خواهد‌ بود. ارتباط server-to-server روی اینترنت، کنترل سطوح دسترسی کامپیوترها به منابع شبکه با توجه به سلامت آن‌ها و استفاده از منابع با توجه به درخواست‌های متداول، از جمله کاربردهای این نوع مراقبت است. از آن‌‌جایی که این تنظیمات امنیتی برای هر کامپیوتر مهم است، منطقی به نظر می‌رسد که در Group Policy جایی برای آن باز شده باشد.

مدیریت چاپگرها با توجه به موقعیت در شبکه‌:
می‌توان گفت مدیریت چاپگر، کابوس‌ همه مدیران شبکه است. با وجود شرکت‌های دارای کامپیوترهای قابل حمل و حرکت کاربران از ساختمانی به ساختمان و از محلی به محل دیگر، مدیریت چاپگر سخت‌تر هم شده است. ویستا این مسئله را با تنظیم چاپگر با توجه به سایت Active Directory که کامپیوتر به آن تعلق دارد حل کرده است. از آن‌جا که سایت‌های Active Directory معمولا منطبق بر توپولوژی جغرافیایی ویا فیزیکی شبکه است، این روش راه حل کاملی برای ارسال اسناد به چاپگر به وسیله کامپیوترهای قابل حمل ارائه می‌دهد. قبل از ویستا شرکتها باید برای کنترل چاپگرها در ویندوز 2000 و XP از برنامه‌های شرکتهایی مثل Desktop Standard و Full Armor استفاده می‌کردند.

طراحی مجدد قالب‌های ADM:
قالب‌های ADM اولین بار با ویندوز 4 NT و در قالب زبان نشانه گذاری (markup) برای تعریف و انجام تغییرات در رجیستری ظاهر شدند. با ظهور Group Policy ، وجه استفاده از ADM تغییری نکرد اما قابلیت‌های جدیدی به آن اضافه شد.
قالب‌های ADM راه حلی برای تغییر ارزش‌های رجیستری به شمار می‌روند اما دارای مشکلاتی هستند، از جمله:
- حجیم شدن ADM که دلیل آن زیاد شدن قالب‌های ADM در هر GPO است.
- ناسازگاری نسخه قالب ADM، که به‌دفعات به‌دلیل نصب service pack های جدید روی یک یا چند کامپیوتر رخ می‌دهد.
- سردرگمی در سیاست‌ها یا ارجحیت‌های اعمال شده که بستگی به این دارد که کدام قسمت رجیستری دستکاری شده باشد.
- ناتوانی در کنترل کردن ارزش‌های دودویی (binary) یا چند رشته‌ای (multi-string) در رجیستری‌

Network Location Awareness:
Group Policy و برنامه‌های مرتبط با تنظیم Group Policy Object به اندازه سرعت ارتباط دسترسی به شبکه (Network Availability) وابسته اند. ویستا قابلیت‌های جدیدی در مورد آگاهی از شبکه (Network awareness) ارائه داده است که باعث کم شدن زمان بالا آمدن کامپیوتر و اعتبار بیشتر اعمال سیاست‌ها می‌شود.
حوزه‌های زیر که در ارتباط با آگاهی از شبکه است در ویندوز ویستا مورد توجه قرار گرفته اند.
زمانی را که کامپیوتر در هنگام بالا آمدن ، صرف اعمال سیاستها می‌کند، فارغ از این که شبکه قابل دسترس نیست، می‌تواند قابل توجه باشد. ویستا نشانگرهایی برای شناسایی وضعیت NIC قرارداده است.
این نشانگرها وضعیت NIC را در حالتهای فعال یا غیر فعال مشخص می‌کند. همچنین این نشانگرها می‌توانند دسترسی به شبکه را نیز مشخص کنند.
ویستا به Client ها این امکان را می‌دهد که در دسترس بودن و یا در دسترس ‌آمدن یک کنترل‌گر دامنه را پس از مدتی کار در وضعیت خارج از خط (offline) تشخیص دهد. این یک وضعیت ایده‌آل برای ارتباطات Remote Access مثل dial-up یا VPN به وجود می‌آورد. دیگر احتیاجی به (ICMP (PING برای تشخیص سرعت اتصال کامپیوتر نیست. این برای شبکه‌های با سرعت پایین نیاز بود، اما اگر ICMP به دلایل امنیتی غیر فعال شده باشد، کامپیوتر به بسته‌های ارسالی PING پاسخ نمی‌دهد و باعث بروز خطا در اعمال Group Policy می‌شود.
اما اکنون Network Location Awareness عمل تعیین پهنای باند را انجام می‌دهد و باعث می‌شود تازه‌سازی (refresh) سیاست‌ها با موفقیت صورت پذیرد.

نگرانی‌های مهاجرت به ویستا:
مشکلات سازگاری موجب شده است که برخی از اشخاصی که قصد مهاجرت به ویستا را دارند، در مورد آن بیشتر فکر کنند، اداره هواپیمایی فدرال آمریکا به دلیل چنین نگرانی‌هایی تنها بخشی از 45 هزار رایانه و لپ‌تاپ خود را از اکس‌پی به ویستا ارتقا می‌دهد و سازمان حفظ محیط زیست و دیگر بخش‌های دولتی آمریکا نیز درگیر مشکل مذکورند. اما مقامات مایکروسافت می‌گویند این قبیل مشکلات معمولی است و تاثیری به فروش ویستا در بازار آمریکا ندارد، زیرا اطمینان دارند که سازمان‌ها و ادارات آمریکا ظرف چند سال آینده به استانداردهای لازم در مورد ویندوز ویستا دست می‌یابند.
در این میان ظهور رقبای جدیدی مانند Dell که نسخه‌ای از لینوکس را به‌جای ویستا در رایانه‌های خود عرضه می‌کند انتخاب‌های جدیدی را برای کاربران فراری از مشکلات ویستا به وجود آورده که ممکن است مایکروسافت را با عدم بازگشت دائمی آنها به ویندوز مواجه کند. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های ویستا نسبت به xp ماجولار بودن این سیستم عامل است که خود این امر دوام طولانی نداشته و باعث می شود مایکروسافت نسخه های اصلاحی زیادی را جهت به‌روزرسانی این امر ایجاد کند.


( 1 کامنت - مشاهده کامنت ها )



 



سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب (1)

  1. مجتبی

    سلام. ویندوز xp من بعد نصب boot نمیشه چیکار کنم؟

     

    سرزمین دانلود:

    احتمالا ویندوز ناقص نصب شده است. سیستم را توسط CD ویندوز بوت کنید و دوباره نصب کنید:

    آموزش نصب ویندوز





نکات مهم :

- قبل از طرح سوال یا مشکل خود، کامنت سایر کاربران و پاسخ آنها را مطالعه کنید.
- لطفا فارسی تایپ کنید. امکان بررسی کامنت های پینگلیش وجود ندارد.
- پاسخ سوالات از طریق ایمیل و SMS نیز ارسال میشود. لطفا مشخصات خود را دقیق وارد کنید.

* نام 
آدرس ايميل (برای دریافت پاسخ از طریق ایمیل)
* شماره موبایل (برای دریافت پاسخ از طریق SMS)
توجه: ایمیل و موبایل شما فقط برای دریافت پاسخ سایت بوده و نمایش داده نمیشود.
* متن

* کد امنیتی
کد امنیتی


(اگر کد امنیتی واضح نیست، روی آن کلیک کنید تا عوض شود)
 


توجه : نظر شما بعد از تایید از طرف سایت، نمایش داده خواهد شد.
سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش نرم افزار

سرزمین دانلود را دنبال کنید !

عضویت در خبرنامه سرزمین دانلود

با وارد کردن ایمیل خود و سپس تایید آن، جدیدترین مطالب و نرم افزار ها برای شما ارسال می شود:



------------------------------------------