ورود کاربران VIP سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش رایگان نرم افزار

منوی سایت



آشنایی با Thin Client

Rating: 5 - 17 votes

آشنایی با Thin Client



همچنان که فناوری اطلا‌عات، توسعه بیشتری می‌یابد، شبکه‌ها نیز به عنوان یکی از پیامدهای این توسعه اهمیت بیشتری می‌یابند. اما شبکه‌ها فقط منحصر به انواع متداول LANها یا WANها نمی‌گردند و شبکه‌سازی روش‌های دیگری نیز دارد. در این زمینه تجهیزاتی مانند Thin Clientها، Net PCها و یا Network computerها مطرح می‌گردند که هر یک ویژگی‌های خاص خود را دارند. در این مقاله قصد داریم به معرفی فناوری مرتبط با Thin Clientها بپردازیم.


● آشنایی
شبکه مبتنی بر Thin Client، شبکه‌ای مبتنی بر سرور است که تقریبا کلیه پردازش ها در آن توسط این سرور صورت می‌پذیرد. کلیه برنامه‌های کاربردی روی سرور اجرا شده و توسط Clientها قابل استفاده هستند. واژه thin در این تکنولوژی، به دلیل حجم پایین پردازشی است که توسط Clientها صورت می‌پذیرد. در مقابلِ این تکنولوژیFat Clientها مطرح می‌باشند که کلیه پردازش‌ها را روی Client انجام می‌دهند. به طور کلی ساختار شبکه های مبتنی بر Thin Client از یک سرور با قدرت بالا و تعدادی Client تشکیل شده است که کارآیی محدودی دارند.

● یک شبکه مبتنی بر Thin Client چگونه فعالیت می‌کند؟
یک شبکه مبتنی بر این تکنولوژی دارای یک یا چند سرور با ویژگی‌های خاص می‌باشد. سیستم‌‌عامل این سرورها می‌تواند هریک از سیستم عامل‌های موجود (با توجه به برنامه‌های کاربردی موردنظر) نظیر یونیکس، لینوکس،
(Windows NT Terminal Server Edition (NT TSE ، یا ویندوز باشد. علاوه بر سیستم‌عامل، بر روی هر یک از این سرورها یک نرم افزار کنترلی وجود دارد که فعالیت‌های Clientها را کنترل می‌نماید. بسیاری از این نرم افزارهای کنترلی به صورت رایگان عرضه می‌شوند و معمولا‌ً توسط شرکت‌های نرم‌افزاری، تولید می‌گردند.

● کاربردها
این شبکه‌ها در بسیاری از سازمان‌ها مورد استفاده قرار می گیرند. اما بزرگترین مشتریان این شبکه‌ها، بانک‌ها، آژانس‌های هوایی و سازمان‌هایی هستند که دارای شعبات متعدد می‌باشند. امروزه از این تجهیزات برای تجهیز مدارس نیز استفاده می‌شود. با توجه به این نکته که سیستم‌های Thin Client دارای هارددیسک نمی‌باشند و امکان download کردن نرم‌افزار نیز روی آن‌ها وجود ندارد، هیچ نوع ویروسی نمی تواند سیستم را مورد حمله قرار دهد. به این ترتیب امنیت این نوع سیستم ها تضمین شده می‌باشد. ارتقاء و نگهداری Thin Clientها بسیار ساده و مقرون به صرفه است. زیرا برای ارتقاء شبکه لازم است فقط سرور مربوطه را upgrade نمود.

 


مزایا
مدیریت‌پذیری، هزینه‌ پایین، امکان کنترل ونظارت و مواردی از این دست از جمله مزایای این‌گونه از شبکه‌ها می‌باشند که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

● مدیریت پذیری
در این شبکه فقط کافی است سرور مدیریت گردد. جهت رفع نقایص احتمالی نیز سرور اصلی مد نظر می باشد.

● امنیت
در سیستم‌های Thin Client به علت عدم وجود نقطه ورود به شبکه، عدم امکان download کردن نرم‌افزار از اینترنت و نصب آن بر روی Client‌ها و همچنین عدم وجود هارددیسک، ویروسی شدن سیستم‌ها غیرممکن است. همچنین با استفاده از امکانات سیستم مدیریتی و کنترلی موجود بر روی سرورها می‌توان دسترسی کاربران را نیز به نحو مطلوب محدود نمود.

● کنترل و نظارت
کاربران شبکه‌های Thin Client نمی‌توانند applicationهای خود را بر روی Client نصب نمایند همچنین قادر به تغییر پیکربندی سیستم نیز نمی‌باشند.

● هزینه سخت افزار
این تجهیزات از PCها به مراتب ارزان‌تر می‌باشند. به علاوه به دلیل عدم وجود قطعات جانبی، کمتر دچار خرابی می شوند. نکته قابل ذکر در این در نتیجه هزینه نگهداری این تجهیزات نیز کمتر است.

● سهولت ارتقاء
برای اضافه کردن ترمینال‌های جدید به شبکه، فقط کافی است از طریق نرم افزار مرکزی که روی سرور نصب شده نرم افزار کنترلی را روی Client جدید نصب نمود. در صورت خرابی نیز می‌توان به راحتی ترمینال مورد نظر را از شبکه خارج نمود.

● ذخیره انرژی
در مقایسه با کامپیوترهای شخصی، این سیستم‌ها انرژی کمتری مصرف می نمایند. در این سیستم‌ها به علت پردازش پایین، توان مصرفی آنها در حدود ده الی بیست وات در ساعت می‌باشد. در حالی که توان مصرفی یک کامپیوتر از نوع PC در حدود 250 وات در ساعت می باشد.

 


معایب


عدم انعطاف پذیری
در صورتی که نرم افزاری بر روی سرور نصب نشده باشد، کاربران نمی توانند از آن استفاده نمایند.


وابستگی به سرور
با توجه به ساختار Thin Client، لازم است سرور از امنیت بالایی برخوردار باشد. زیرا در صورت از کار افتادن سرور، شبکه به طور کامل مختل خواهد شد. در نتیجه برای جلوگیری از این امر، روش‌های مختلفی جهت ایجاد redundancy نرم افزاری و سخت‌افزاری استفاده می شود. مکانیزم‌های متفاوت Failover نیز برای پردازنده‌ها و پایگاه داده مورد استفاده قرار می‌گیرد. امکان Load balancing سخت‌افزاری و نرم‌افزاری نیز برای این سرورها از موارد ضروری می باشد که همه این‌ها قیمت سرور موردنظر را به شدت بالا‌ می‌برد.


پهنای باند
مانند سایر شبکه های کامپیوتری، پهنای باند این شبکه نیز وابسته به تعداد Clientها می باشد. با توجه به انجام کلیه فرآیندهای پردازشی توسط سرور، ترافیک این شبکه بسیار بالا است. زیرا کلیه دستورات پردازشی باید به سرور منتقل شده و نتایج به Clientها تحویل گردند.


● کمبود فضای حافظه
با توجه به ساختار این سیستم ها امکان استفاده از هیچ نوع حافظه جانبی نظیر انواع دیسک ها وجود ندارد.


استفاده از تجهیزات جانبی
در این نوع شبکه‌ها تجهیزات جانبی محدود می‌باشند. تجهیزاتی نظیر دوربین‌های دیجیتال یا تجهیزات تصویری را نمی‌توان به این ترمینال‌ها متصل نمود. اما در حال حاضر انواعی از ترمینال‌ها وجود دارند که پورت های مختلفی را پشتیبانی می‌کنند.


● امکانات ضعیف پشتیبانی از مالتی مدیا
برنامه‌های کاربردی که نیاز به پردازش‌های تصویری زیاد دارند، روی این شبکه‌ها به خوبی کار نمی‌کنند. زیرا کلیه فرآیندهای پردازشی توسط سرور مرکزی صورت می گیرد که در صورت تخصیص پردازنده به applicationهای مالتی مدیا، کارآیی شبکه به شدت کاهش می یابد. پیشرفت هایی که در زمینه تکنولوژی های پردازنده ها و سرورها صورت پذیرفته است، تا حدودی این قبیل مشکلات را کاهش داده است. اما هنوز هم عدم پشتیبانی از این چنین کاربردهایی از نقاط ضعف Thin Clientها محسوب می گردد.

 


● انواع Thin Client
همان‌گونه که اشاره شد این سیستم ها نیز انواع مختلفی دارند که با توجه به میزان پردازشی که توسط Clientها و سرور صورت می گیرد از یکدیگر متمایز می‌گردند. در ادامه تعدادی از انواع این‌ سیستم ها معرفی می گردند.

● Ultra thin client
در این سیستم کاربر یک صفحه کلید، ماوس و مانیتور دارد. کلیه پردازشی که توسط Clientها در این سیستم انجام می شود پردازش ورودی صفحه کلید، ماوس و خروجی روی مانیتور می‌باشد و سایر پردازش‌ها توسط سرور انجام می‌شود. ترمینال‌های ویژه‌ای از این نوع، امکان پردازش کارت‌های هوشمند را نیز دارند.

● (Windows Based Terminal (WBT
این ترمینال‌ها خود بر دو نوع هستند:
1) ترمینال‌های استانداردی که از پروتکل‌های (RDP (Remote Desktop Protocol مایکروسافت یا Citrix ICA (Independent Computing Architecture) استفاده می نمایند.
2) ترمینال‌هایی که از سیستم عامل‌های نوشته شده توسط یک سازنده خاص (برای Client‌های خاص) استفاده می نمایند. البته ا‌ین سیستم‌ها از پروتکل‌های استاندارد نیز پشتیبانی می‌نمایند.


عمده ترین شرکت هایی که این نوع ترمینال‌ها را تولید می کنند عبارتند از: NCD ،Wyse،Neoware و Compaq


در رابطه با این نوع ترمینال‌ها نکته قابل ذکر این است که مجموعه‌ای ازPC ‌ها نیز وجود دارند که با محدود کردن عملکردشان می‌توان از آن‌ها در شبکه‌های Thin Client استفاده نمود. از این PCها برای مواردی که کاربردهای چندرسانه‌ای در شبکه‌ها وجود دارد استفاده می شود. مثلا‌ً به این ترتیب پردازش‌های تصویری و صوتی توسط خود Client انجام می شود.

● Internet terminal
این ترمینال‌ها مرورگرهای اینترنت را به طور توکار ضمنی همراه دارند.

● Low spec PC solution
به علت عدم نیاز به پردازش توسط Clientها می‌توان از PCهایی که از رده خارج شده‌اند نیز برای ایجاد شبکه‌هایThin Client استفاده نمود. از این راه‌حل بیشتر در مدارس استفاده می شود.

● Tubby client
این نوع Client‌ها در حقیقت PC‌هایی می‌باشند که خود دارای سیستم عامل و application‌هایی مستقل هستند این PCها با استفاده از یک نرم افزار امکان اتصال به شبکه Thin Client را نیز دارند. به ترتیب می‌توانند از application ‌هایی که روی سرور موجود می‌باشند نیز استفاده نمایند.

● Disabled PC solution
در این نوع از ترمینال‌ها، از امکانات موجود در PC‌ها نظیر Floppy disk و CD استفاده نمی‌شود. و به اصطلا‌ح آن‌هاDisable می‌شوند. البته این روش برای مدت زمان طولانی روش مناسبی محسوب نمی شود. در صورتی که از این شبکه در کنار یک شبکه استاندارد استفاده شود، راه‌حل بهینه‌ای است.

● Blade PC architecture
از این ساختار برای Clustering یا خوشه‌بندی استفاده می‌شود. در ساختار Blade PC از PCها به عنوان سرور استفاده می شود. این سرورها در یک محل به صورت متمرکز گرد‌آوری شده و یک سرور مدیریت، کلیه PCها را کنترل می نماید و ترافیک را میان آن‌ها تقسیم می‌نماید. کلیه اجزای جانبی نظیر صفحه کلید، ماوس و مانیتور کاربران از طریق یک ارتباط استاندارد (به طور مثال 5-Cat) به PCها متصل می‌شود. البته ا‌ین راه حل بسیار گران بوده و در عین حال ساختار مدیریتی پیچیده‌ای نیز دارد.

● پروتکل‌های ارتباطی
همان گونه که ذکر شد، دو پروتکل مطرح در این زمینه وجود دارند.
پروتکل Citrix ICA: پروتکلی است محصول شرکت Citrix که به Client‌ها این امکان را می‌دهد تا با سرور مرکزی ارتباط برقرار نمایند. با استفاده از این پروتکل بسیاری از application‌های تحت ویندوز قابل اجرا هستند.
پروتکل RDP: این پروتکل که توسط شرکت مایکروسافت توسعه داده شده، نیز یک پروتکل ارتباطی است که امکان برقراری ارتباط میان سرور و Clientها را میسر می سازد.

● نتیجه‌گیری
در این نوشتار با نوع دیگری از شبکه سازی مبتنی‌بر فناوری Thin Clientها آشنا شدید. شبکه‌هایی که تمرکز اصلی آن بر روی سرور بوده و کلا‌ینت‌ها با حداقل توان پردازشی در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. کاربر عمده این قبیل شبکه‌ها، با توجه به معایب و مزایای گفته شده، مکان‌هایی نظیر آژانس‌های هواپیمایی، بانک‌ها و مراکز آموزشی می‌باشد.

 


( بدون کامنت - اولین کامنت را شما بنویسید )



 



سوالات و نظرات کاربران در مورد این مطلب

هنوز نظری در مورد این مطلب ارسال نشده است. شما اولین نفر باشید!

نکات مهم :

- قبل از طرح سوال یا مشکل خود، کامنت سایر کاربران و پاسخ آنها را مطالعه کنید.
- لطفا فارسی تایپ کنید. امکان بررسی کامنت های پینگلیش وجود ندارد.
- پاسخ سوالات از طریق ایمیل و SMS نیز ارسال میشود. لطفا مشخصات خود را دقیق وارد کنید.

* نام 
آدرس ايميل (برای دریافت پاسخ از طریق ایمیل)
* شماره موبایل (برای دریافت پاسخ از طریق SMS)
توجه: ایمیل و موبایل شما فقط برای دریافت پاسخ سایت بوده و نمایش داده نمیشود.
* متن

* کد امنیتی
کد امنیتی


(اگر کد امنیتی واضح نیست، روی آن کلیک کنید تا عوض شود)
 


توجه : نظر شما بعد از تایید از طرف سایت، نمایش داده خواهد شد.
سرزمین دانلود، مرجع دانلود و آموزش نرم افزار

سرزمین دانلود را دنبال کنید !

عضویت در خبرنامه سرزمین دانلود

با وارد کردن ایمیل خود و سپس تایید آن، جدیدترین مطالب و نرم افزار ها برای شما ارسال می شود:



------------------------------------------